MERAL AKŞENER/ÜMİT ÖZDAĞ/SİNAN OĞAN

Aktüel merak ve gündemimiz şu soruda özetleniyor: MHP (tüzük) kongresini yapabilecek mi? Artık görünümde iki MHP ve iki cevap söz konusudur. “Kongre, evet yapılacak” diyenler ve halen MHP tepesini elinde bulundurup da “Hayır.. yapılmayacak!” diyenler. Müşahede ettiğinizde ne görüyorsunuz? Ben gözlerimde mutmainim ki şu an iş başında bulunan Bahçeli ve ekibinin Ülkücü Hareketi zerre miskal idare ve temsil yeteneği kalmamıştır. #DirenBahçeli tag’ı #İnatBahçeli tag’ına tevil edilerek hareketin dolaşım sistemini felce uğratmanın akıl tutulması olduğu gerçek. “Kongre olur yahut olmaz” meselesinden ziyade, iş bu atmosferin tetikleyicisi veya sebep-sonuç figürleri olan MHP genel başkan adaylarını mukayeseli yazmak iktiza eder. Ben, bu yazımda saha gözlemlerimi ve camiada kontak kurduğum Ülkücülerin ne düşündüklerini aktarmak isterim. Elbette kendi düşünce ve yorumlarımı da yansıtarak…

Devlet Bahçeli’ye hala itaat özelinde, lider ve bilge rumuzlu yaklaşımlar gösterenleri anlamalı ve saygı duymalıyız. Ancak, MHP genel başkan adaylığına soyunun diğer isimlere karşı hakaret, küfür ve seviye felaketinin müsebbibi durumunda bulunanları Bahçeli’yi destekleyenler dahi makul görmemelidir. Ülkücü camiada furyalaşan her seviyesiz üslup, onmaz yaraların açılmasına neden oluyor.

Görüşüm o ki MHP’nin yaşadığı sancı, bir açıdan hayırlara vesile olmuştur. Ülkücü hareketin siyasi zemini MHP’ye tartışma, fikri teati ve muhakeme kültürü yeniden zerk olunuyor; hareket kendi aksak yönlerini ve cevap üretemediği sorunlarını düşünüp, tartışma zemini oluşturuyor. Devlet Bahçeli’nin olumsuzu olumlamasından ötürü ortaya çıkan bu kaotik durum nihayetinde Ülkücü hareketi güçlendirecektir. Yeniden kavi ve sağlam bünyenin rücu etmesinin misyonunu MHP Gen Bşk adaylarını kendi bünyeleri üzerlerine almışlardır. Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve diğerleri…

Safdilliğe gerek yok. Vallahi şu MHP görünümü en çok AKP ve RTE’ye yaramaktadır. Bir tezgâh ileri sürülmüş ve iktidarın kotardığı bu tezgâh karşısında Bahçeli’nin eli kolu bağlanmıştır. Eli kolu bağlanan Bahçeli’de sırf koltuğunu bırakmamak inadıyla feraset ve vicdan ölçülerini tahrip etmektedir. Devlet Bahçeli ve etrafının adaylar üzerine hücum ederken ortaya koydukları savlar, ithamlar, komplo teorilerini dahi kıskandırır cinsten.

Meral Akşener

Meral Akşener yola çıktığında kendi isteği yahut bazı Ülkücülerin indinde beliren talepler neticesinde ne düşünüyor ve istiyor; değişik zeminlerde duymak, dinlemek şansı yakaladık. Meral Akşener iktidar ateşinin hummasına duçar Ülkücü camiaya popülist bir İktidar hedefi koyuyor. Evet; fakat söylemi ila popüler bir figür olmasından sebep icra ettiği stratejide bir eksiklik gözlemliyorum. Bizden biri gibi konuşmuyor; ifadeleri yavan, sathi ve bir ruha hâkim değil. MHP’nin iktidar gerekliliğini kendi mecburiyet kotasına hapsetmiş gibi zevahiri kurtarmak derdinde. Mümtaz Turhan, Erol Güngör gibi isimlere gönderme yaparak, oğlunun Atsızcı kimliğini aradan sızdırarak Ülkücü İdealistleri tavlayacağını zannetmesi hatadır. Meral Akşener elbette MHP’de bulunmalıdır; iddia sahibi olmalıdır. Ancak üstlenebileceği tek misyon, sağcı kitleyle Ülkücüler arasında kurulacak frekansta Milliyetçi-Ülkücü dilin anlaşılması adına olabilir. Ülkücülüğün siyasi ve ideolojik yönünü hareket içinde pratize ederek gören Akşener, yıllarını geçirdiği sağ gelenekten MHP adına kazanımlar sağlayabilir.

Ümit Özdağ

Ümit Özdağ, gerçek bir Türkçü. Ne söylediğini ve Türk Ülkücülüğünün gaye noktasını çok iyi bildiğini şu süreçte ispatladı. Hareketin yetiştirdiği bir değer. Son 10 yılda hiç boş durmadı ve tecrübe, bilgi birikimi adına daha da niteliğini geliştirdi. Ne mutlu ki MHP’nin Ümit Özdağ gibi bir değeri var. Daralana hapsolan MHP-Terörle mücadele kategorisinden hareket kimliğini kurtararak proje, aksiyon ve tazelenmiş Türkçülük ruhunun sağlıklı ifadesini onda görüyoruz. Ben ve teatide bulunduğum arkadaşlarım Sn. Özdağ gibi bir ismin Ülkücü harekette muhakkak değerlendirilmesinden yanadır. Destek ve nasip ölçüsünde hatta bu değerlendirme Genel Başkanlık payesi verilerek olabilir. Ülkücü hareketi sağlıklı temsil etmek istiyorlarsa başta delegeler ve MHP teşkilatları görünen farkı iyi anlamak ve icabını davranmakla mesullerdir. Ümit Özdağ bizle konuşuyor, Ülkücülerle düşünüyor; Türkiye, Türk Dünyası ve Uluslararası dengelere sağlam stratejiler, projeler üretiyor. En güzel yönüyse bu fikir ve eylem noktasının özü tamamen Ülkücü Fikir Sistematiğinin kaynaklarını kullanarak işlenmesidir. İşte Meral Akşener’de bulunmayan değer…

Sinan Oğan

Sinan Oğan: Tanışıp, onu yakından dinleyince fazlasıyla memnun oldum ve MHP adına ümitlendim. Genç, çalışkan; hevesli ve azimkâr... Genel Başkan Adaylığı kimliğinin hakkını vermek için elinden geleni yapmakta. Hiç boş durmamış; aynı Ümit Özdağ gibi MHP’nin iç sorunları, ülke meseleleri, sosyal, ekonomik, çevre, iş hayatı ve daha pek çok konularda yığınla hazırlık yapmış. Toplantı ve konferanslarında hazırladığı çalışmaların çoğunu vakit kısıtı sebebiyle anlatamıyor. Her yere ulaşmak, derdimizi anlatmak, toplumla adeta birebir kontak kurmak için gerçek bir enerji sergiliyor. Bence MHP’lilerin istediği, özlediği bir genel başkan kimliğine sahip. Bu durum dahi umudumuzu artırmak, beklenen o andan emin olmak için moral çıtamızı yükseltmeye yeterli.

MHP Gn Mrkz’i ne kadar basiretsiz ve liyakatten nasipsizmiş ki Ümit Özdağ, Sinan Oğan gibi isimlerin Ülkücü Harekete kattığı dinamizmi görmemişler. Ülkücü taban bunu görüyor. Hareketin içindeler, serapa hücrelerine kadar dünyayı Ülkücü bakışla okuyorlar. Tavsiyem, bu değerlerimizi izleyin, takip edin ve onlarla diyalog kurmaya çalışınız. Ne Ümit Beğ, ne Sinan Oğan hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyorlar.

Süleyman Servet Sazak, Suat Başaran doğuştan Bozkurtlar. Bazı işgüzar il başkanları meydanlara Bozkurt ve Ülkücü Lider vurgulu pankart asarak Devlet Bahçeli’yi işaret etse de.. yok öyle bedava hamaset. Bu isimler harekete potansiyel enerjiyi verecek yetenekteler. Umarım şu netameli süreçler aşıldığında hepsini bir arada görme şansını yakalanır. Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Süleyman Servet Sazak gibi isimlerin MHP’ye vereceği faydasız hizmetler var. İktidar telaşına düşerek ve bir popülizm rüzgârına kapılarak perspektif hatası yaşamayalım.

MHP Genel Başkanı;

Ülkücü

Türkçü

Toplumcu

Turancı

Sosyal Adaletçi

Töreci

Ve elbet Bozkurt olacaktır.

 

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!