MERALİZM ÖLDÜ / ÜLKÜCÜ YAZARÇİZERLER

Mhp’nin içinde yükselen muhalif dalga bir mecburiyet, zorunluluk halidir. Bu hal nazarında tabanın yarıdan fazlası muhalif olguyu da desteklemiş ve tanımıştır.

Neden MHP’de muhalif bir dil ve nevi isimlerle şekillenen muhalif yapılarla karşı karşıya kalındı?

İpti sebep, bu partinin siyasi karnesini gösteren seçim sonuçlarıdır; yani MHP başarısızdır. Devlet Bahçeli’nin en açmaz noktası da burada…46 yıldır “tek başına” iktidar görmemiş bir tabanın eleştirileri haktır; suçlayamazsınız.

Devamında diğer müşkülat.. Sn.Bahçeli’nin kendi teşkilatlarına dönük sert ve engizisyonist tutumuyla tevarüs eden AFOROZ yaklaşımıdır. 2011 seçimleri ardından başlayan (HAL EDİŞ) parti içi siyaseti, bu MHP’nin kadro-idealist yapısına tarifsiz hasarlar vermedi mi? El-an Meral Akşener’i Truva atı yaparak sızmaya çalışan FETÖ’cü yapı bir yana; gözlemlemekteyiz ki pek çok boş-beleş adam MHP’ye çöreklenmiştir. Yazık ki Devlet Bahçeli bu boş-beleş isimlere vekillik payesi kazandırmakta bir beis görmedi…

Devlet Bahçeli gerçek bir DEVLET ADAMIDIR. Her şeyi bir kenara bırakın, 15 Temmuz ve sonrası tutumuyla Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına matuf kritik rol alışı yadsınamaz; Sn Bahçeli övgüyü hakediyor!

MHP özde haklıdır. Açılım vahameti, Okyanus ötesi yapılanmanın tehdidi hakkında asla yanılmamıştır. Lider yıpranması ve iletişimsizlik zaafı neticesinde beklenen teveccüh sandığa yansımadı. O sebep birileri yeni bir lider peşine düştü ve adres olarak Meral Akşener’i gösterdiler; fakat yanıldılar. Meral Hanım’ın MHP’de siyaset yapması elbette LİDERLİK adına yeterli akçe değildi. Geçmişin girift hesaplarından sıyrılıp gelen Akşener, Bahçeli’nin teveccühüyle MHP’li olmuş ve paye kazanmıştır. Yoksa bitmiş bir Meral Akşener’den hepimiz bahsedebilirdik.

Demem o ki; bazı Ülkücü arkadaşlar MERAL Akşener’i fazla abarttılar. Fırsat bulduğum her zeminde M.A’yı dinlemeye çalıştım, notlar tuttum.. ve asla MHP’nin arayacağı lider vasfına haiz olmadığına kanaat getirdim. Cemaat ile ilgili meselelerde asla dirayetli tavır koyamamış bu hanımefendinin MHP liderliği hayaldir! Meral Akşener uğruna Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ın hakkı hukuku görmezden gelinmiştir; o da ayrı bir mesele! Ülkücüler tez elden Meral Hanım tevatürünü bırakarak asli meselelere dönmek durumunda…

Ülkücü payesi taşıyan yazarçizer takımında başgösteren sataşma ve hakaretler üzücüdür. Yıldıray Çiçek’in ne yapmak istediğini anlamakta zorlanıyorum. Tetikçi üslup ile kendine haksızlık yapıyor. İsmail Türk çarmıha gerilse mutlu olacakmış gibi davranması onun tabiatına uymuyor. İsmail Türk’ü bende eleştirdim; hatta cemaat tv’sine çıktığı için eleştirmiştim. Sonra beni sosyal medya hesabında arkadaşlıktan dahi silmişti. Duygusaldır, samimi ve Ülkücüdür! Öyle kolay nüfuz suikastı yapılamaz; İsmail Türk’de Yıldıray Çiçek’de bu camianın gerçeğidir!

Mhp’de kongre meselesi şimdilik bitmiştir. Vatan müdafaası karşımızda dururken bırakalım Akşener’i.. falanı filanı… Olağanüstü koşullarda Devlet Bahçeli’nin yanındayız ve destekçisiyiz.

İlk önce memleket, sonra siyaset vs… MHP yönetimine sesleniyorum: Cemaatçi, diye operasyona tabi tutulan pek çok ÜLKÜCÜ var. Onlara sahip çıkınız! Bu vatanın bir avuç Ülkücü’den başka kimi var?!. Bari birbirimize sahip çıkalım.

TANRI TÜRK’Ü KORUSUN!