Değerli okuyucularım ilk başta gelin MHP iç muhalefetine değinelim. Ama iç muhalefet bence MHP içi şu anda iktidardır. Ama işgalci Bay Bahçeli Saray’a sırtını yasladı ve Saray’ın Başkanlığına Evet dedi. Geçmişte Saray’a olmadık hakareti eden ve Başkanlığın en sert karşıtı Bay Bahçeli bir anda değişti. Ana sebebi de MHP koltuğunu 700 küsur imzadan sonra sarsılmasıydı. MHP’deki koltuğu uğruna ülkenin rejimini değiştirmeyi göze aldı Bay Bahçeli. İç muhalefeti Akşener başını çekmekle birlikte diğer MHP genel başkan adayları da sayabiliriz. Buna Koray Bey bile dâhildir.

***

Gelelim ana konumuza. MHP genel başkan adayları nasıl Hayır çıkartacaklar? Bunun hiç kuşkusuz tek bir cevabı olmaz. Ama sadece Akşener’in mitingleri ile olmaz bu iş. Koray Bey bile dâhil 4 genel başkan adayı açık hava toplantıları da dâhil en azından büyükşehirlerde mitingler yapmalıdırlar. Hatta örnek olsun diye diyorum Karadeniz’i Koray beye bırakılabilir. Meral hanım Marmara ve Ege, Sinan bey Doğu olabilir. Ümit hocamıza ise Güneydoğu mitingleri verilebilir. Miting o bölgedeki yerel medyanın ilgisini çekip haber yapması bakımından dikkat çeker. Hayır oylarına en az yüzde 5-10 arası katkı yapar.

***

Ortak veya bölüşülmüş mitinglerden tv canlı yayınları yani medyayı etkin kullanmaya geçmek istiyorum. Hiç kuşkusuz Saray’ın Mhp genel başkan adaylarına medya ambargosunu biliyoruz. Ama Halk Tv gibi muhalif tvler Sözcü gazetesi vb.. gibi gazeteler kullanılabilir.

***

Etkin ve yetkin yürütülecek Hayır kampanyasında Bay Bahçeli ve Saray ittifakı tarihe gömülebilir. MHP, Saray işgalinden kurtulabilir. Hayır’ın çıkması halinde MHP’de genel başkanı ve ülkede Cumhurbaşkanı istifa edip Başbakanlığa partisinin başına geçebilir. Olmaz demeyin burası Türkiye!