MHP lideri Devlet Bahçeli, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayarak, Türkiye’nin barış için öncü olması gerektiğini söyledi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabalarını desteklediğini ancak Türkiye’nin gerektiğinde masada her seçeneği göz önünde bulundurması ve siyasi eylemde bulunması gerektiğini belirtti.

Bu bölge er geç depremle sınanacak! Bu bölge er geç depremle sınanacak!

Bahçeli, ramazan ayının barışın sağlanması için bir fırsat olduğunu ve İsrail ile Filistin arasında kalıcı ve kesin bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Bahçeli, petrol zengini ülkelerin de Gazze’ye insani yardım yapması ve mazlum Filistin halkının acılarının dindirilmesi çağrısında bulundu.

Bahçeli, “Ramazan; barış, bereket, bolluk ve kardeşlik mevsimidir. Önümüzdeki ramazan, barışın kurumsallaşıp kökleşmesi için müstesna ve muazzez bir fırsattır. Şayet bu fırsat kaçarsa, bölgenin ve dünyanın bacasını ateş saracak, Türk milleti de bu tehdit ve tehlike karşısında tarafsız kalmayacaktır. Ahlaklı insan ve toplumun sorumluluk duygusu yüksektir. Sorumluluklarımızın şuurundayız, zulme karşıyız, mazlumun da yanındayız.” dedi.

Kaynak: DHA