İki gün süren Ege ve Uşak gezilerinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığına adaylığını ilan eden Meral Akşener Hanımefendi'ye refakat ettik. Birlikte gezdik.Gerek Denizli merkezde gerek Denizli’ye girişte,gerek şehirdeki esnaf gezilerinde müthiş mahşeri bir kalabalıkla birlikte ,coşkulu bir ilginin olması açıkçası beni şaşırtmadı. Buralarda salonlara girdiğimizde salonların hınca hınç dolu olduğunu, dışarıdaki sayının salonların sayısından iki katından fazla olduğunu gördük.

Salona gelenlerin birçoğu MHP tabanından gelen insanlardı. MHP ‘ye gönül veren insanların oraları doldurması ve coşku içinde Meral Akşener’e ulaşmaya çalışmaları siyasetçiden kaçan ,siyasetten soğuyan seçmenin değişik bir tepkisiyle değerlendirilebilir.Gerek mütevazi kişiliğiyle ,gerek sade konuşmalarıyla, halktan biri olması , insanlar tarafından kabul görmesi Meral Akşener'i çok kısa süre içerisinde gönüllere yerleştirmistir.Hal böyle olunca ,gerek MHP tabanında ,gerekse sol ve akp ye oy veren tüm seçmenlerden cidden büyük bir destek alacağını göstermiştir . Bu gerçeği gezdiğimiz her yerlerde açıkça tespit etmiş durumdayız.

Denizli’den çıktığımızda araçlarla yollarda bekleyen halkın teveccühünü bizzat gözlemledik. Çal İlçesi'ne gittik.Bu ilçemız küçük bir ilçe.Orada Belediye binasının önünde izdiham vardı .Vatandaşın söylemine göre Ak Parti den gelen, bakanlar dahil ,hiçbir siyasetçiye gösterilmeyen ilgi ve alakaya Meral Akşener mahsar olmuştur . Orada ki konuşmaları da sade, milletin diliyle anlaşılır şekildeydi. Katılımcıların da çoğunlukla Anadolu kadını olması sevindiriciydi. Meral Akşener iktidara geldiğinde ve Başbakan olduğunda kadına şiddeti engelleyeceğini, ilk işlerinden birinin kadına yöneltilen bütün olumsuzlukları engellemek olacağı sözünü verdi.
Gazeteciler olarak objektif değerlendirmenin yanı sıra, bütün insanlar gibi bizim de gönlümüzde bir aslan yatmaktadır. Gönlümüzde yatan aslanın ,Asenanın Meral Akşener olduğunu açıkça söylüyoruz. Biz tarafımızı belli etsek te eksiklikleri yada gördüklerimizi açık ve seçik belirten, yazan insanlardan sayılırız.


Bu yazımda Çal’dan sonra Çivil, Çivil’den sonra Uşak’a birlikte konvoyla seyahat ederken çok enterasan enstantenelerle tanıklık ettik. Türk seçmeni oy verecek parti arıyor ,inanın Akp 'den kurtulmanın bir yolunu araştırıyor.Mevcut muhalefete inancı olmayan seçmen, şimdi bu arayışı siyasi arenaya mesaj olarak gönderiyor. Öncelikle siyasetçilerin mesaj alması gerektiğini düşünüyorum.


Milliyetçi Hareket partisi gibi erkek egemen bir partide kadın figürünün ön plana çıkmasının zor olacağını,kabul edilmesinin kolay olmayacağını düşünenleri yanıltan bu tablo giderek büyüyor.


Bunlar olurken diğer taraftan MHP içerisinde,Ümit Özdağ gibi MHP Genel Başkan Yardımcılığı yapmış ve televizyon yüzü kuvvetli olan bir akademisyenin makamından istifa ettiğini görüyoruz. Adeta Devlet Bahçeli’nin, kongreyi istemiyorum ,gibi antidemokratik dayatmalarına isyan ederek istifa etmesi ve kongre çağrısı yapması da Meral Akşener’i tekrar haklı çıkaran en önemli bir unsur olarak Türk milletinin önüne serilmiştir.
Suların durulmayacağı aşikardır. Önümüzdeki günlerde 20 milletvekili ile birlikte, Türkiye’nin tanıdığı bir çok kişinin aynı doğrultuda hareket edeceği ve bunu da alenileştireceği bilgileri de 
derinlerden de olsa bizlere ulaştırılmaktadır.


Önemli olan Türkiye’dir.Türk Milletinin bekasıdır.Türkiye ve Türk Milleti'nin geleceğine hizmet edecek her şeye hiç yüksünmeden,başkalarını eleştirilerini umursamadan,destek vermek en önemli vazifemizdir. Bu anlamda destek veren yüreklerin vakit geçmeden bu kervana katılmaları gerekmektedir.


Ülkücü haksızlık karşısında susmayan,haksızlığın karşısında cengaver gibi dikilen kişidir. 


Bu yüzyılda çağın gerektiği şekilde, genç bir Türkiye’de, üniversitelere gençlere hitap edecek bir siyaset anlayışı geliştirilmedikçe, ülkeyi soyanların ülkeyi yönetmesine razı göstermek anlamını da taşır susmak.
MHP’ye parelel operasyon yapıldığına dair AKP’nin havuz medyasında yazarların ,çizerlerin milletvekillerin iddiadalarını duyuyoruz.Diyorlar ki: Bahçeli’ye yapılan operasyon Tayyip Erdoğan’a yapılan bir operasyondur. O zaman soru şu: Devlet Bahçeli Erdoğan’ın değneği midir? Onun yardımcısı mı dır? Onu koruyan kollayan bir yapının başı mıdır? Bu komik iddianın başka bir yanı daha var .O da paralel operasyon o kadar güçlü ise Tayyip Erdoğan seçim öncesi çıkıp televizyonlarda CHP ve MHP’yi hatta HDP’yi paralelcilerle birlikte işbirliği yaptıklarını, onlarında onları desteklediği gibi saçma sapan iddialarda neden bulundu dersiniz? Bu doğru olsa ise o operasyon neden gerçekleşmedi?Akp ve Tayyip Erdoğan tek başına iktidar oldu.Öyle ki kendi ifadesiyle rejim değişmiştir beyler ,fiilen başkanlık sistemi başlamıştır dahi diyebilmiştir. Şimdi bu iddia çok komik düşmektedir.Akıl tutulmasının üstünde komiktir.


Şimdi paralel operasyon iddialarıyla MHP’nin büyümesini,gelişmesini ve iktidara yürümesini engellemek derdindeler. Önümüzdeki gerçekleşecek ilk referandum da AKP’nin aleyhine gelişecek olaylar cereyan edecektir.Bunun önüne geçmek için paralel iftirasına sarılan havuz medyasına cevabı ,aslında kendine hakaret edildiği için Devlet Bahçeli kendisi vermelidir.Yoksa bu iddia Devlet Bahçeli’yi inanılmaz töhmet altında bırakacaktır..

Muhabbet ve sevgiyle kalın İnşallah....