MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TikTok hakkındaki son açıklamasında, bu sosyal medya platformunun kapatılması gerektiğini ifade etti ve partisinin bu konuda bir yasa teklifi üzerinde çalıştığını bildirdi.

Halil Öztürk, TikTok ile ilgili devam eden tartışmalara yazılı bir basın açıklamasıyla katıldı.

MHP Abdülkadir Selvi'ye kafayı taktı: Tek çare Silivri MHP Abdülkadir Selvi'ye kafayı taktı: Tek çare Silivri

“BATAKLIK KURUTULMALI”

Öztürk, dünya genelinde 1 milyar, Türkiye’de ise yaklaşık 30 milyon kişi tarafından kullanılan uygulamanın, Türk aile yapısına ve insan onuruna aykırı içeriklerle sıkça gündeme geldiğini belirtti. Açıklamasında şu noktalara değindi:

TikTok’un, Türkiye’de de popülerleşen bir uygulama olduğu ve müstehcen içerikler, canlı yayınlar yoluyla gelir elde edenler ve çocuk istismarı içeren hesaplar nedeniyle operasyonlara ve adli soruşturmalara konu olduğu bilinmektedir.
TikTok’un tam anlamıyla bir bataklığa dönüştüğünü ve bu bataklığı kurutmak gerektiğini vurguladı.

“BİR AN ÖNCE KAPATILMALI”

Toplumsal düzeni tehdit eden ve ahlaki değerleri hiçe sayan paylaşımların bulunduğu bir platformda hareket edilmesi gerektiğini, özellikle çocukların yetiştirildiği sağlıklı bir toplum yapısı için bunun şart olduğunu ifade etti.
Ahlakın yok olması durumunda geleceğin de yok olacağını, ahlaki ve milli değerlerin zarar gördüğü bir toplumun geleceğini sağlam temeller üzerine inşa edemeyeceğini belirtti. TikTok’un ahlaksız içeriklerle dolu olduğunu ve milli değerleri ayaklar altına aldığını, bu yüzden derhal kapatılması gerektiğini dile getirdi.

MHP’nin, Türk milletinin kültürel değerlerine zarar veren unsurlara karşı gerekli önlemleri almak amacıyla bir yasa teklifi üzerinde çalıştığını ve milli kültür ile ahlaki yapıyı korumaya yönelik adımların atılacağını umduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi