Dışişleri Bakan Yardımcıları belli oldu Dışişleri Bakan Yardımcıları belli oldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin direktifleri doğrultusunda, partinin genel merkezinde Ahmed Cevad Enstitüsü'nün kurulması planlanıyor. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev ve Azerbaycan'ın değerli şairi Ahmed Cevad'ın ailesi, 4 Mayıs 2024 tarihinde Bahçeli'yi ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Raev, Bahçeli'ye Türk dünyasına olan katkılarından ötürü Ahmed Cevad Onur Madalyası'nı sundu.

MHP'nin bu ziyaretin ardından Ahmed Cevad Enstitüsü'nü kurma kararı aldığı açıklandı. Enstitü, Türk dünyasına dair çalışmalar yapacak. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Bahçeli'nin talimatıyla ve Ahmed Cevad'ın doğumunun 132. yıl dönümü anısına enstitünün kurulacağını duyurdu. Özdemir, enstitünün Türk birliği ve dirliği adına gelecek nesillere ilham kaynağı olmasını temenni ettiğini belirtti.

Enstitünün başına ise Bahçeli'nin onayıyla Prof. Dr. Ruhi Ersoy atandı. Özdemir, Ahmed Cevad'ın Türk edebiyatı ve düşünce tarihindeki yerinin ve fedakarlığının, Türk birliği ve dirliği için gelecek nesillere rehberlik etmesi gerektiğini vurguladı ve Cevad'ın ruhunun şad olmasını diledi.

Kaynak: Haber Merkezi