Gündem çok hızla değişiyor.

Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olmasına rağmen, Çarşamba günü Perşembe gelecek mi diye sorar olduk.

MHP’nin kurulduğu günden beri siyaset önceliği nedir?

Üç temel umde…

Önce ülkem, sonra partim, sonra ben…

Her ne kadar bu sıralamaya millet yeterince destek vermediyse de, milliyetçiyim diyen bir parti bunu göğüslemek zorundadır. MHP’nin yaptığı da budur.

Peki, millet neyi yeterince destekledi? MHP’nin umdelerinin tersini. Yani önce ben, sonra partim, sonra ülkem…

Katılırız katılmayız bu savın bir de savunması var. Diyorlardır ki, ben güçlü ve müreffeh olmazsam, partime nasıl destek verebilirim? Partim iktidar olmazsa ülkeyi bize yönettirirler mi? Biz ülkeyi yönetmezsek millete nasıl el verir, dal oluruz, sahip çıkarız?

Gelelim MHP’ye…

MHP tabanı kesinlikle içinde HDP’nin olmadığı bir iktidar istiyor. Ancak tıpkı Batı Avrupa ülkelerindeki koalisyon protokolleri gibi sağlam bir protokole bağlanma kaydıyla. Sonrasında ateş gibi bir gurup, halka gönlünü açacak Bakanlar, arı gibi çalışkan bürokrasi ve sabırlı taban. Böylece sorunları çözebilme imkânı…

Önce ülkemdi değil mi, birinci umde?

İçeriden dışarıdan ateş çemberi içinde değil mi ülkemiz? Her geçen gün yeni canlar vermiyor mu canını? Hemen yanı başımızdaki Irak ve Suriye, biraz ötedeki Mısır, Tunus, Libya bir şeyler hatırlatmıyor mu? Bugün gidişata koalisyonla da olsa el konmadığı takdirde yarınlarda el koyacağımız bir bütünümüz olmama ihtimali var mı?

Sonra Parti’mdi değil mi, ikinci umde?

Partiler iktidara gelmek için kurulmuyor mu? İktidarda göstereceği başarı sonrası büyümüyor mu? Bu sayede daha uzun yıllar partiler iktidarda kalma imkânı yakalamıyor mu?

Sonra Ben’di değil mi, üçüncü umde?

Gözleme dayalı olarak iddia ediyorum. Önce ülkem diyenlerin çocuklarına, özel ve kamu kurumlarının güvenlik ve temizlik işlerinde çalışmak kaldı. İktidar yandaşları bu işleri beğenmiyor artık. Yani ülkücü veya ülkücü yakınıysan, ya masa sileceksin, ya da kapıdan girene kimlik sorup binaları koruyacaksın. Onu da, tavassutla bulabilirsen? Bin şükür(!)…

Sınavlardan yüksek puan aldın, okulunu dereceyle bitirdin diyelim. Ne olmuş yani? Bunun mülakatı var, bunun kurası var…

Seçimlerde baş tacı değil miydi seçmen?

O acıkmaz mı, nasıl doyursun karnını?

O üşümez mi, nasıl ısıtsın ocağını?

O sevemez mi, nasıl kursun yuvasını?

O yatırımcı olamaz mı, nasıl büyütsün işlerini?

Tek alternatif var bunların dışında.

Çalmak…

Yapamaz ki, öğretilmedi onlara çalmak…

Yavuz KOCA [email protected]