E-ticaret sitelerinde kullanılan fatura, senet, çek, kasa, banka, cari gibi konularda işlem yapmak ve bu işlemlerin muhasebe programına entegre edilmesi ile verilerin daha derli toplu olması, düzenlenmesi, pratik ve hızlı şekilde girişlerin yapılması gibi yetileri sağlanır.

Bu durum kaydı tutulacak olan stoklar, envanter, muhasebe fişleri için işlem yükünü hafifletme, daha az hata payının olması ve zaman tasarrufu gibi avantajlar sunmaktadır. Dijitalleşmenin önemli adımlarından biri olan muhasebe entegrasyonu ile hem e-ticaret siteleri hem de geleneksel ticaretle uğraşan işletmeler belirttiğimiz avantajlara diledikleri zaman sahip olabilirler.

Muhasebe Entegrasyonunun Avantajları

Çeşitli pazaryeri entegrasyonları ile ürün ekleme ve silme gibi birçok işlemi pratik ve kolayca ele almak mümkündür. Bu süreçte yalnızca ürünler için değil muhasebe kaydı, kargo, e-fatura, banka ve ödeme gibi pek çok alanda çeşitli entegrasyonlardan yararlanarak tüm e-ticaret sürecini en iyi biçimde yönetebilirsiniz.

Bu entegrasyonlardan biri de muhasebe entegrasyonu olup e-ticaret platformu veya bir pazaryeri üzerinde gerçekleştirilen satışların aynı anda muhasebesinin de senkronize olarak ele alınması ve kaydının oluşturulması ile karakterize bir uygulamadır. Bu tip e-ticaret çözümlerini bir arada kullanarak satış işlemlerinde birçok işlemi senkronize halde halledebilirsiniz.

Otomasyon Özelliği

Elle tek tek veri girişi zorunluluğuna artık gerek kalmayabilir veya çok nadir gerek duyulabilir. Aynı işlemleri tekrar elle girmeye gerek kalmadan otomatik olarak işlem yapmaya olanak tanıyabilir ve zamandan, iş yükünden kazanç sağlar.

Veri Uyumluluğu Avantajı

Veriler farklı format ile depolanıp transfer edilebilir hale gelir. Senkronizasyon ile sağlanan bu durum sayesinde bilgiler daha doğru aktarılabilir ve daha net, anlaşılır bir hal alırlar.

Veri Güvenliği

Muhasebe entegrasyonu verilerin transfer ve depolama sürecinde güvenli bir ortam sağlar. Yalnızca yetki verilen kişi ya da kişilerin erişebildiği bilgiler sayesinde istenmeyen kişilere karşı veriler korunuş olur.

Muhasebe entegrasyonunu kullanmaya başlayan internetten satış yapan firmalar şu avantajlara da sahip olur;

  • Zamandan ve maliyetten kazanç sağlama

  • Hata payının en aza indirgenmesi sayesinde doğru ve güvenilir sonuçlar elde etme

    Bulut Web Site ile Profesyonel Web Siteleri Artık Birkaç Tık Uzağınızda! Bulut Web Site ile Profesyonel Web Siteleri Artık Birkaç Tık Uzağınızda!
  • Akıllı işlemler sayesinde işletmenin performansında ve verimliliğinde genel bir artış

  • Finansal kaynakların tek bir yerden kontrol edilebilmesi ve gerektiğinde incelenebilmesi ile bütüncül bakış açısı elde etme.

Muhasebe Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

İlk olarak Onreon gibi kurumsal bir entegratör ile birlikte çalışılması gerekir. Firma tarafından direkt olarak kullanılan pazaryeri veya e-ticaret sitesi ile uyumlu çalışan size en uygun muhasebe entegrasyon programı tarafınıza sunulacaktır. Bu sayede kişiselleştirilmiş, kullanıcı dostu arayüzü olan ve dijitalleşme için ihtiyacınız olan tüm diğer unsurlar konusunda da yardım alabileceğiniz sektörün en deneyimli firmalarından biri ile çalışma fırsatı yakalamış olursunuz.

Muhasebe işlemleri için geliştirdiğimiz MuhasebeOn aracımız ile tüm işlemlerinizi hızlıca halledebilirsiniz.

Editör: İsmail Türk