Bir kadın, 27 yaşındaki oğluna “ideal eş” olarak gördüğü 11 yaşındaki bir kızı kaçırdığı için mahkum edildi. Olayın detayları ise oldukça rahatsız edici. Sosyal medyada bu duruma yönelik tepkiler yoğunlaştı.

Yang soyadına sahip kadın, 13 Şubat 2023’te Guizhou eyaletinin Liupanshui şehrindeki bir köyde reşit olmayan bir kızla tanıştı. Oğluna mükemmel bir eş olacağına inanarak, kızın ailesinden Yunnan eyaletindeki Qujing şehrine kendisiyle gelmelerine izin verilip verilmeyeceğini sordu.

Sabah gazetesinin haberine göre, kızın babası bu teklifi reddetti, ancak bu durum kadının başka bir plan yapmasına yol açtı.

Kadın, kızı kaçırmak için 27 yaşındaki oğluyla birlikte komplo kurdu ve 14 Şubat’ta kızın evde tek başına olmasını bekleyerek onu kaçırdılar. Yang, kızı Yunnan’daki evine götürdükten altı gün sonra yakalandı ve oğlu dört gün sonra teslim oldu.

15 Aralık’ta, anne ve oğul çocuk kaçırma suçundan yargılandı; Yang iki yıl, oğlu ise yedi ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme kararına itiraz etmelerine rağmen, temyiz mahkemesi bir ay önce verilen cezayı onayladı.

Fransa akrobasi timi yanlışlıkla Rus bayrağı çizdi Fransa akrobasi timi yanlışlıkla Rus bayrağı çizdi

Mahkemenin kararı, Çin sosyal medyasında büyük öfkeye sebep oldu. Birçok yorumda, anne-oğulun aldıkları cezanın işledikleri suçun ciddiyetine göre oldukça hafif olduğu belirtildi. “Çocuk kaçakçılarına verilen cezaların bu kadar hafif olmasının suçun devam etmesine neden olduğunu anlamıyorum,” şeklinde yorumlar yapıldı. Bir başka kişi ise “Yedi ay mı? İnanılmaz. Çocuk kaçırmanın bedeli bu kadar mı ucuz? Bu, suçu teşvik ediyor,” dedi.

Çin’in, ergenlik öncesi kızların aileler tarafından evlat edinilerek, oğulları için gelecekteki eşler olarak yetiştirildiği eski bir geleneğe sahip olduğu ve bu uygulamanın 1950’de yasaklanmasına rağmen kırsal bölgelerde devam ettiği de eleştirilere konu oldu.

Kaynak: Haber Merkezi