Aliağa'da Mehmet Uysal Bıçak Altına Yattı Aliağa'da Mehmet Uysal Bıçak Altına Yattı

Bir bilimsel çalışmada haftalık 15.000 adımın ömrünüzü üç yıl kadar artırabileceğini belirtiyor. Londra Ekonomi Okulu ve bir sigorta firmasının gerçekleştirdiği araştırmaya göre, rutin fiziksel aktivite yaşam süresini üç yıla kadar uzatabilir. On yıllık bir süre zarfında, Birleşik Krallık ve Güney Afrika’daki bir milyon kişinin yaşam tarzları analiz edildi.

Araştırma sonuçları, her yaş grubunda olumlu etkiler gösterse de, yaşlılar üzerindeki etkisi daha belirgindi. Haftada en az üç kez 7.500 adım atan 65 yaş ve üzeri bireylerde, ölüm riski %52 oranında azaldı. Bu oran, 45-65 yaş arası için %38, genel nüfus içinse %27 idi. İki yıl süresince haftada üç gün 5.000 adım yürüme alışkanlığının, erkeklerde yaşam süresini ortalama 2,5 yıl, kadınlarda ise 3 yıl uzattığı tespit edildi. Ayrıca, tip 2 diyabet riskinin düşmesine ve diyabet hastalarında ölüm riskinin %40 azalmasına katkı sağladığı görüldü.

Londra Ekonomi Okulu’ndan Profesör Joan Costa-Font, düzenli alışkanlıkların yaşam süresini artırabileceğini, sağlık hizmetlerinde tasarruf sağlayabileceğini, üretkenliği yükseltebileceğini ve ruh sağlığı, sosyal izolasyon, kanser ve tip 2 diyabet gibi hastalıkların uzun vadeli etkileriyle mücadelede yardımcı olabileceğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi