Türk fotoğrafçı Alper Yeşiltaş, 31 Ağustos 1997'de Paris'te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana'nın yaşını yapay zeka kullanarak değiştirdiği bir fotoğrafı sosyal medyada paylaştı. Fotoğraf, Bosna-Hersek ziyaretinde bir voleybol maçını izlerken çekilmiş ve İngiliz Kraliyet ailesinin fotoğrafçısı Tim Rooke tarafından çekilmişti.

Fotoğraf, Diana'nın yaşını 36'dan 58'e yükselttiği için büyük bir tartışma yarattı. Yeşiltaş'ın Instagram hesabından paylaşılan fotoğraf, birçok kişi tarafından gerçekmiş gibi kabul edilerek, "Diana yaşıyor" şeklinde yorumlar yapıldı.

Metin Akpınar'ın kızından yenilir yutulur gibi değil açıklamalar geldi Metin Akpınar'ın kızından yenilir yutulur gibi değil açıklamalar geldi

Ancak, bu fotoğrafın gerçekliği üzerine şüpheler ortaya çıkınca, haber ajansı Reuters derinlemesine bir araştırma başlattı. Araştırma sonucunda, fotoğrafın gerçekliğinin Alper Yeşiltaş tarafından 2 yıl önce yapay zeka ile üretildiği ve 17 Eylül 2022'de sosyal medya hesabına yüklendiği tespit edildi.

Yeşiltaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eserini sanat ve teknolojinin sınırlarını keşfetmek amacıyla oluşturduğunu belirtti. Ancak, fotoğrafın yanlış anlaşılarak gerçekmiş gibi algılanmasının kendisini şaşırttığını ifade etti.

Editör: Habererk Com