Mantıkta önermeler vardır bilirsiniz. Sembolik mantık için önermeler ortaya konulur ve sembolik değerler etrafında matematiksel bir hal alır. Mantıksal sembolizmde p, v, q harfleri kullanılır; merak eden baksın. Elbette ACUN içinde yaratılış mucibince hayat pratiği baz alınırsa her yaşananın matematiksel ve şablonik/sembol izahları olamaz; çünkü insan bu tasarlamaya uyacak kriterlerin çok ötesinde farklı donanım ve komplekslerle halk edilen bir İLAHİ varlık. Önerme eklemleri içinde değilleme, ve/veya, ise, ancak ve ancak eklemlerini kullanarak önermelerden bir mantık çıkar. Önerme sonuçlarını ya (D) doğrular ya da (Y) yanlışlarsınız. Pekâlâ, bu uğraş size ne sağlar? Mantığınızı kullanıyorsanız cevabı siz bulun. Kullanmıyorsanız da boşverin. Şimdi önerme mantığından yola çıkarak basit cevaplar bulmaya çalışalım. Vereceğim cevapları tekrar size sual şeklinde tevdi edeceğim; varın cevapları herkes kendi zihninde sorgulasın. Ne üzerine mesela?!. Gelin önermelerin öğesi MHP’nin tepesinde oturan kişi ve Balgat’ın GENEL BAŞKANLIK koltuğuna namzet adayları olsun.  

DEĞİLLEME:

Bahçeli Liderdir = q

Bu sıfat Sn Bahçeli’ye mal edilmiştir. 19 yıldır MHP’nin başında bulunan Devlet Beğin LİDER mertebesinde işin hakkını verip vermediği Ülkücü Hareketin referanslarında saklıdır. Malum referanslar seçim sonuçlarına ilintilediğinde cevap n’ola ki… Yoksa Sn Bahçeli Ülkücü Hareketi her netameli dönemde ayakta tutmasını bilen, parti ve gençlik yapılanmasını meşru çizgide sonuna kadar koruyan şahsiyet midir? Bir liderde tabana hakimiyet, siyasi başarı ve mensupları arasında birlik beraberlik duygusunu pekiştirme özelliği aradığınızda cevabınız?..

1 Kasım Ülkücü MHP’lilerin aklından çıkmıyor; adeta kırılma noktasıdır ve HAREKET merkezli travmanın su yüzüne çıktığı zaman işaretlemesidir.

E, o zaman Şefkat Çetin başta eski Ocak Başkanı Alişan Satılmış dahil pek çok Ülkücü’nün indinde   Bahçeli LİDER olduğu halde neden MHP’nin LİDER/BAÇELİ SORGULAMASI söz konusudur?!.

Bahçeli Lider Değildir = ~q

Yakın tarihte göreceğiz. Tüzük değişikli adına yola çıkanların topladıkları imza sayısı 500’ler ile ifade ediliyor. Şayet doğru bilgiyse “Sn Bahçeli’nin o koltukta oturma şansı kalmıştır” demek, fazlaca iyimser kaçar. Bu bir RÜZGÂR doğurur ve karşısında hiçbir BALGAT sakini koltuğunda tutunamaz.

DEVLET BAHÇELİ lider değilse MERAL AKŞENER yahut SİNAN OĞAN lider midir?

TÜMEL EVETLEME:

Meral Akşener ve Sinan Oğan liderdir = p∧v

Bu önermeyi doğrulayacak elimizde hiçbir karine mevcut değil. Hele ki Ülkücü Hareket genetiğinde adeta egosantrik (saplama) ANKRAJ diyebileceğim KENDİ İÇİNDEN DAVA ADAMI görmek kabulü sonucu DEVŞİRME yaftası Meral Akşener’e mâl edilmiştir. Lider kişiyi zaman, kader ve mücadele tayin edecekse, SİNAN OĞAN için menzil mesafesi epeyce uzaktadır ve daha yürümesi gereken fersahlar vardır.

İkisi de mantıken Lider olarak doğrulansa da Bahçeli Beğ’i LİDER addeden Ülkücünün mantığında böyle bir husus söz konusu sayılamayacağı için nihai BİRLİK/BERABERLİK/KARDEŞLİK hangi vadede sağlanır ve pekişir; bilinmezdir. Üç buutlu bakış açısı peyda olmuş mevcut durum karşısında kompleks ve kaotik MHP görünümünde ancak ALZHAİMER bir yürüyüş ile adressiz kopuklukta dolaşılacaktır…

TİKEL EVETLEME:

Akşener veya Oğan liderdir = pv(v) 

Evet, bu önermenin doğası/mantığı gereği ikisinden biri Bahçeli elemine edildiği için LİDER olmak zorunda... MHP mensupları DOĞRU kişiyi seçerek lider sorununu çözecek midir? 20 oy eksik 40 oy fazla sonuçlar bakiyesinden lider tayinine gitmek müşkülpesent cevapta bizi çıkmaza götürmeye yeter artar. Havaya suya göre, anlık öfke ve duygu patlamalarında hiçbir delegenin FERASET ve SAĞDUYU mikyasını ölçecek enstrüman yoktur. Eğer ki ÜLKÜCÜ/MHP çizgisinde idealize edilen ve DONANIM halinde görmesi murad olmuş ÜLKÜCÜ ŞUUR genele atfedilecek noktada olsaydı ÜLKÜCÜ HAREKET haddi zatında bahis açtığımız SORUNLARI YAŞAMAZDI! 

KOŞUL EKLEMİ:

Meral Akşener lider İSE Sinan Oğan değildir = p⇒v veya tersi v⇒p

Kör gözüm parmağına laklağında, demagoji ve enerji zayiliğinden öteye anlam taşımaz. Dediğim gibi Ülkücü Kamuoyunun elinde sağlıklı değerleme ve sağlama yapacak mihenk yoktur. Bin küsür delegenin bilmem şu kadarıyla temas ederek LİDER olamazsınız!

KARŞILIKLI KOŞUL EKLEMİ:

ANCAK VE ANCAK Devlet Bahçeli lider İSE Meral Akşener ve Sinan Oğan lider değildir = q⇔pv

Bu önermeyi doğrulayan ve yahut yanlış karar kılacağımız zemin neresidir? Bir kongre olabilir mi?!. Gelin bir düşünün. Keza MHP kongreleri hakkaniyet ve tarafsızlıkta pek meşhurdur ya… İlla 2018’de kongre yapılacak, şu ajan isimdir, fitne falancadır.. “”ŞOKLAMA” fiiline tabi tutulacaklar arasında piyango hangi ademe çıkar bilinmezliğinde kim lider, kim şampiyon ve Kelaynaklar göç ediyor mu bilmek pek güç!..

Aklıma bir tek öneri ve ihtimal geliyor. Ateş cenderesinde kaynayan Türkiye gerçeğinin Ülkücüleri şu vasatta İSYAN AHLAKINA muhtaçtır. Bunca sorun ve bilinmez akıbetin müsebbiplerinden ülke ve MHP’yi kurtaracaklar ancak ve ancak bir gece ansızın çıkıp gelenler olacaktır!

Tavsiye: Bir müddet MHP’yi herkes rahat bıraksın. Müze ziyaretleri, şehir turları ve aile saadetiyle meşgul olunuz. Yoksa her nevi sağlık emarelerimizin bozulmasına ramak kaldı. Esen Kalın!