SAYSİAD’dan SAMDEF Başkanı’na aklan da gel aday ol çağrısı SAYSİAD’dan SAMDEF Başkanı’na aklan da gel aday ol çağrısı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde İyi Parti eski ilçe başkanı Hüseyin Ergen dün otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Olayla ilgili aranan 3 şüpheliden biri yakalanırken, hastaneden taburcu olan Hüseyin Ergen, "Açık olan camdan içeri silahın girdiğini fark ettim, 4 el ateş edildi, öldürmeye kastetti, o anda şoka girdim” dedi.

Manavgat'ta 22 Aralık 2021- 31 Aralık 2023 tarihleri arasında İyi Parti ilçe başkanlığı görevinde bulunan Hüseyin Ergen, dün saat 16.30 sıralarında evinin önünde otomobilinin içindeyken silahlı saldırıya uğradı. Tabancayla Ergen’e ateş eden saldırgan silahı tutukluk yapınca olay yerinden kaçtı. Bacağından yaralanan Hüseyin Ergen ambulansla özel bir hastaneye götürüldü.


Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında otomobille gelen 3 şüphelinin saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi. Şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışma kapsamında bir kişinin gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

3 kişi tespit edildi

İyi Parti Milletvekili Aykut Kaya da aldıkları son bilgileri paylaşarak, silahlı saldırıda biri şoför olmak üzere 3 kişinin tespit edildiğini ve adı geçen şoförün Kemer ilçesinde düzenlenen operasyon ile yakalandığını, evde bulunan diğer iki kişi ile gözaltına alındığını söyledi. Savcılığa çıkarılan şüpheli şoförün tutuklandığını belirten Kaya, saldırının faili olan 2 kişinin ise firari durumda olduğunu ve kolluk kuvvetleri tarafından yakalanmaları için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Editör: Habererk Com