KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın konuğu olan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, anayasanın uygulanmadığını söyleyerek, "İktidarın tüm yöneticileri anayasayı ilga etmekten yani ortadan kaldırmaktan dolayı yargılanmalıdır, tamamı yargı önüne çıkmalıdır, o günleri de hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

"İKTİDARIN TÜM YÖNETİCİLERİ ANAYASAYI ORTADAN KALDIRMAKTAN YARGILANACAK O GÜNLERİ GÖRECEĞİZ"

Yarkadaş, "Anayasa Mahkemesi'nin Balbay kararı vardır, Balbay kararında milletvekillerinin tutuklu yargılanamayacağı söylenir. Bugün iktidar anayasayı artık çiğnediği için, anayasayı fiilen ortadan kaldırdığı için ve bir anayasa mahkemesi kalmadığı için Türkiye'yi bir devlet zorbalığı ile yönetmekte ve anayasanın hiçbir hükmünü de uygulamamaktadır. O yüzden AKP'nin tüm yöneticileri, iktidarın tüm yöneticileri anayasayı ilga etmekten yani ortadan kaldırmaktan dolayı yargılanmalıdır, tamamı yargı önüne çıkmalıdır, o günleri de hep birlikte göreceğiz. Bugün gücü eline geçirip, ben onu tutuklatırım, bunu tutuklatırım, her yerde benim borum öter diye düşünüyorsa dönüp Ortadoğu'daki diktatörlerin tarihine baksınlar. Hepsi, tarihin karanlığında kendilerine zor yer buldular. Hiçkimse devlet gücünü ele geçirdim, sonsuza kadar muktedir olacağım, istediğim her zulmü yapacağım diye düşünmesin. Birileri bu hesabı yapıyorsa, evdeki hesabın çarşıya uymayacağını da herkes görecektir" dedi.

YARKADAŞ: ADALET YÜRÜYÜŞÜ FİKRİ BİZZAT SAYIN GENEL BAŞKANIMIZIN KENDİ FİKRİ

Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' fikrinin bizzat Kılıçdaroğlu'nun kendi fikri olduğunu da söyledi. Yarkadaş, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından toplanan MYK'da bizzat Kılıçdaroğlu'nun böyle bir yürüyüş planladığını söylediğini aktardı.

Editör: TE Bilişim