AKP MYK'da rejimi değiştiren başkanlık Anayasası'na ilişkin MHP ile ortak miting yapılması 'HAYIR' oyu vereceğini açıklayan MHP'li muhaliflerin (Türk Milliyetçileri ‘Hayır’ diyor’ Platformu) işine yaracağı görüşü dile getirildi.

Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili kampanya süreci başlarken, Başbakan Binali Yıldırım önümüzdeki günlerde MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek. Görüşmede ortak miting ve kampanya süreci yeniden değerlendirilecek. İdam konusu yeniden masaya yatacak.

ANKA’dan Besti Karalar'ın edindiği bilgilere göre; AKP MYK önceki akşam, referandum sürecinde kampanya çalışmalarını değerlendirildiği toplantının ana başlıklarını, “MHP ile ortak miting, Bahçeli ile görüşme, idam, 25 Şubat’a davet edilecek isimler, seçim slogan ve şarkıları” oluşturdu.

-ORTAK MİTİNG MHP MUHALİFLERİNE YARAR-

Kampanya sürecinde bir süredir MHP ile ortak miting planları MYK toplantısında masaya yatırıldı. Toplantıda MHP ile ortak mitingin iyi bir fikir olmadığı görüşleri ağırlık kazandı. Bazı MYK üyeleri, kampanya sürecinde MHP ile ortak miting programları MHP’li muhaliflerin işine yarayacağı yorumları yapıldı.

Muhaliflerin bini fırsata çevireceği görüşleri yapıldığı kaydedildi. Muhaliflerin, “MHP AKP’leşiyor” algısını oluşturmamak için her iki partinin de ayrı kampanya yapmaları görüşleri yapıldı.

-YILDIRIM BAHÇELİ İLE GÖRÜŞECEK-

Ancak, toplantıda Başbakan Binali Yıldırım’ın ise aynı görüşte olmadığı belirtildi. Bu çerçevede son kez Başbakan Yıldırım MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek. Bahçeli’ye AKP ile MHP’nin ortak miting teklifini bir kez daha götüreceği ifade edildi.

-BAŞBAKAN YILDIRIM GÜL’Ü ARAYACAK

Bu arada AKP’nin 25 Şubat’ta yapılacak anayasa değişikliği teklifi ile ilgili tanıtım kampanya programına partinin eski vekil, belediye başkanı il başkanı davet edildi. Yaklaşık bin davetli arasında Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de davet gideceği ve daveti Başbakan Binali Yıldırım’ın yapacağı kaydedildi.

-GÜL’E KAMPANYA ÇALIŞMALARINA KATIL TEKLİFİ

Bu arada MYK toplantısında, “gönül” koymamaları için eski bakan ve milletvekillerine “siz de kampanyaya destek verin” çağrılarının yapılacağı belirtildi. Toplantıda Abdullah Gül’e de bu konuda çağrı yapılıp yapılmaması değerlendirildi. Ancak tam bir görüşün ortaya çıkmadığı ifade edildi. Bu konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a danışıldıktan sonra değerlendirileceği de öğrenildi.

-ANKETLER DE İDAM ÇIKTI

Öte yandan, başkanlık sistemi ile ilgili yapılan anketlerde halkın yüzde 80’nin idamın yeniden getirilmesini istediği ifade edildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeniden gündeme taşıdığı idam konusunun da toplantıda değerlendirildiği ifade edildi. Bu konunun da Bahçeli ile yapılacak görüşmede değerlendirileceği ifade edildi.

Editör: TE Bilişim