CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi ve Meral Akşener'le yaptığı görüşmeleri de analiz eden Fuat Uğur, Meral Akşener'le birlikte yola çıkan MHP'li 3 muhalif Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ'a da "Soğuk su için" çağrısında bulundu. 

İşte Fuat Uğur'un Meral Akşener'in adaylığına ilişkin yazdıklarının detayları:

"Hatırlayacaksınız 11 Mayıs tarihli yazımda Hayır cephesi çatı adayının belli olduğunu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meral Akşener ile dolaylı ve aracılar vasıtasıyla görüşmeler yapıp mutabakata vardığını yazmıştım.

Hatta görev paylaşımı yapılıp yüzde 48,5’luk cepheyi konsolide etmek üzere diğer siyasi partilerle görüşmelere başlandığını yazmıştım. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Meral Akşener görüşmesinin sebebi de buydu.

Aynı yazıda Meral Akşener’in “tarafsız ve partisiz” görünüm vermek üzere MHP’ye alternatif bir parti kurmayacağına dair söz verdiğini de belirtmiştim yine içeriden aldığım bilgilere dayanarak.

İnsan bu türden kulis bilgilerini yazdığında içinde yine de “Acaba dolduruşa getiriliyor muyum” diye bir parça şüphe kalıyor. Tipik bir gazetecilik refleksi. Bu yüzden açıkçası yazımın çıktığı ve hayli ses getirip tüm internet siteleri ve gazetelerde yankılandığı gün ve sonrasında bir yalanlama gelir mi diye heyecanla beklemedim değil.

Gelmedi.

Gelen yalnızca sükûtun ikrarıydı. Bir de “içerideki” bu bilginin nasıl olup da sızdığı konuşulmuştu karanlık odalarda. Hatta daha öte bir bilgi de aktarıldı bu süre zarfında tarafıma. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu Meral Akşener’in ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu da ziyaret etmişti geçen gün. Bazı kaynaklarıma göre Akşener ziyaretinde Temel Karamollaoğlu’nun ağzını yoklamış ve kendisinin adaylığına sıcak bakıp bakmayacaklarını sormuştu. Temel bey bu konuda ılımlı bir yaklaşım içinde bulunmuş ama yine de Kemal beyin Akşener’in arkasında durduğundan emin olmak istemiş. Yani “Akşener’in lafıyla açığa düşmeyelim” kaygısı içindeymiş. İşte Akşener’den gerekli selamı alan Kılıçdaroğlu’nun, Saadet Partisi’ne ziyaretinin ve Temel Karamollaoğlu ile görüşmesinin sebebi bu.

Ha şimdi biliyorum ki bir açıklama yapsalar “Efendim 16 Nisan referandumundan sonra verdiğimiz ortak kararla ilgili olarak nezaket ziyareti” diyeceklerdir.
Geçiniz efendim.

Şimdi Meral Akşener’in bu manevrası üzerine “MHP muhalefeti”ni temsil etme iddiasında olan üç isim geriye kalıyor; Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın…
Birer soğuk suyu hak ettiler.
Siyasi tarihe siyasi mevta olarak bile yazılmayacaklar. Çünkü unutulacaklar.

Editör: TE Bilişim