Birçok ilkde programları, mitingleri engellenen Akşener, tüm yasaklara rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Kahramanmaraş'ta vatandaşlarla biraraya gelen Akşener, referandumda "hayır" deme sebeplerini tek tek sıraladı.

Akşener'in konuşma yapacağı salonun hınca hınç dolu olduğu görülürken, binlerce vatandaşın dışarıda kaldığı bildirildi. 

Milli devlet yapısının tehdit altında olduğunu, rejiminin açıkça değiştirilmek istendiğini vurgulayan Akşener, 16 Nisan'da tarihi bir oylamaya gidileceğini söyledi. "Hayır" diyecek vatandaşların çevrelerini bilgilendirmesini isteyen Akşener, "işi sıkı tutun" mesajı verdi. 

İşte Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar: 

"Adı üstünde Kahramanmaraş’tayız. Sütçü İmam’ın torunları, öncelikle Elbistan’daki deprem için geçmiş olsun diyorum ardından Regaip Kandiliniz hayırlı olsun inşallah.

Değerli arkadaşlar bugün buraya 16 Nisan referandumu hakkında görüşlerimizi paylaşmaya geldik. İnşallah bugün burayı şereflendiren sizler öyle bir irade koyacaksınız ki 16 Nisan akşamı hayır çıkacak 80 milyon kere 'hayır' diyeceğiz.

BAĞIMSIZ YARGIYA BAK

Buraya gelirken yolda evet pankartları vardı biri çok ilginçti ‘Bağımsız yargı için evet.’ Size iki örnek vereceğim. Birincisi biliyorsunuz yılan hikayesine dönmüş bir kongre sürecimiz var bizim. Çalmadık kapı kalmadı. Önümüze çıkarılmadık engel kalmadı. Sonra bir Üst kurul Delegesi mahkemeye gitti ve tedbir kararı alındı. Tam 8 aydır o mahkeme bizim sunduğumuz dilekçeleri okumuyor. Neyse bir hakim atandı. 28 Mart yani dün bir duruşmamız vardı, hakim bey dedi ki zamana ihtiyacım var onun için 20 HaziranAa gün verdi. Bu bağımsız yargının bir örneği tabi…

SAHTEKARLIKTAN SAVCILĞA VERDİM

İki, Nurettin Veren diye bir arkadaş var, bir tane kağıt salladı ben Bakan’ken ona teşekkür etmişim. Ben bu arkadaşı sahtekarlıktan savcılığa verdim. Normalde imzam alınır sahte ise ortaya çıkar değilse de ben yargılanırım. Ne oldu biliyor musunuz? Bir kağıt geldi kovuşturmaya gerek yoktur… Görüyorsunuz bağımsızlığı.

NİÇİN 'EVET' DEMELİYİZ, CEVAP YOK

‘Niçin evet demeliyiz’e dair bugüne kadar bir kelime uymadım Milli iradenin önemi adı altında görüşmeler yapıyorum ben. 16 Nisan'da sandığa gidilecek biz "hayır" tercihinde bulunanlara da "evet" diyen hiçbir kardeşimize de incitici tek bir kelime söylemedik. Ama madem bize söyleniyor, madem ki onlar evet-hayır bize karşı açılmış bir 3. Dünya savaşı olarak görüyor o zaman soralım; aranızda OSLO’da, Habur’da, Dolmabahçe’de, Çadır Mahkemelerde emir veren bir kişi var mı?

VER 'EVET'İ, AL KERKÜK'Ü

Barzani ile Diyarbakır’da “megri megri” diyerek, ağlayarak şarkı söyleniniz var mı? Barzani, geldi göndere Kürt paçavrası astılar Bahçeli dedi ben mi, Barzani mi? Başbakan ne dedi? Bayrağı ben astırdım… Yani Barzani dedi. Sonra Barzani’nin partisi ‘evet’ kampanyası başlattı. Sonra birden bir baktık Kerkük Barzani’ye bırakılmış, ver ‘evet’i al Kerkük’ü olmuş.

1 MART TEZKERESİNİ MECLİS ENGELLEDİ

Türkiye bir referandum sürecindendir ve gözler başka kimseyi görmemektedir. Bu arada “eyy Avrupa” diye bağırmaya devam ediyoruz. Barzani’ye karşı böyle bir şey duyduk mu? 

1 Mart tezkeresini hatırlayın, eğer 16 Nisan’daki referandum daha önce olmuş olsa o tezkere geçer miydi? Geçerdi. AB’li askerler Türkiye üzerinden Irak2a girer miydi? Girerdi. Bunu kim engelledi seçilmiş milletvekilleri yani sizler engellediniz. Onun için parlamenter sistem Türkiye’nin geleceği için çok önemlidir kalmalıdır, inşallah da kalcaktır.

3.5 MİLYON SURİYELİ TÜRK VATANDAŞI OLACAK

Türkiye’nin her yerinde Suriyeliler var. Bu referandumdan evet çıkarsa 3.5 milyon Suriyeli Türk vatandaşı olur kimse sesini çıkaramaz. Bakın "hayır"ın telafisi olur. Seçilmişler yerinde oturacak. Ama evet çıkması halinde rejim değişecek ve her şey bir kişinin ağzına bakacak ve beşer şaşar alınan her kararı ağzınız açık seyredeceksiniz.

Bakın, Bahçeli’nin anayasa gerekçesi Cumhurbaşkanının suç işliyor olmasıydı. Sonra bu gerekçe tutmadı söylem değiştirdiler. Devletin beka sorunu dediler. Ama bu sorunu kimse anlamadı. Çünkü beka sorunun ne olduğuna dair ortada bir şey yok. Görünen o ki sorun devletin değil, koltuğun bekasıdır.

2010 referandumunda ben AKP’nin en tepesinden itibaren gittim konuştum ‘yapmayın’ dedim. Bir sivil anayasayı hep birlikte yapalım dedim. Ne oldu? 17/25’e kadar al takke ver külah.. Ben haklı çıktım o zaman.

Benim kınam bunların zoruna gitti. Kına Türk geleneğinin parçasıdır kurbana, askere, geline yakılır. Bu AKP medyasının çocukları askere gitmediği için kınanın ne olduğunu bilmezler. Biz vatanımız için 16 Nisan’da hayır diyoruz…"

Editör: TE Bilişim