Bursa'da düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek" Sayın Bahçeli içiniz sızlamıyor mu?" dedi

Meral Akşener, Bursa'da 2 bin kişinin katıldığı iftar programına katıldı. Akşener destekçileri tarafından düzenlenen ve tüm halka açık olan iftara Bursalı sivil toplum kuruşu temsilcileri ve iş dünyası katılım gösterdi. Akşener, iftar sonrası yaptığı konuşmada Devlet Bahçeli'nin referandum kararını ve politikalarını eleştirerek, "Şehitlerimize baktığımızda hepsinin sosyal medyasında bozkurt işareti var. Buradan bir kez daha sesleniyorum Sayın Bahçeli içiniz sızlamıyor mu? Türkiye'yi getirdiğiniz yerden hiç üzüntü duymuyor musunuz?" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Enis Berberoğlu'nun hapse mahkum edilmesinden sonra başlattığı adalet yürüyüşüne destek verdiğini ifade eden Akşener şunları söyledi: "Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun hapse mahkum edilmesiyle ilgili bir adalet yürüyüşü başlattı. Allah gücünü arttırsın, Allah yardımcısı olsun. Bu eylemin biçimini destekliyorum. Çünkü provokasyon yok. İnşallah hayırlı olur."

MHP'den ihraç sonrası yeni bir oluşuma gidileceğinin sinyalini veren Akşener, "1200 arkadaşımla uzun süren görüşmeler yaptık. 20 Haziran'da görülecek davanın sonucu ne olursa olsun bu ülkeyi kurdun kuşun eline bırakmayacağız. Arkadaşlarımın yüzde 90'ı yeni bir oluşum kurulmasından yana." diye konuştu.

"ARKADAŞLARIMIN YÜZDE 90'I YENİ PARTİ TALEBİNDE BULUNUYOR"

"Biz bir parti kurmak için yola çıkmadık. 1 Kasım seçiminde yaşanan bozgundan sonra amacımız, yapacağımız bir kurultayla yönetimde değişikliği gerçekleştirip MHP'yi layık olduğu yere taşımaktı. Ancak bu süreçte yaşanan malum engellemeler sonrası bunu başaramadık. Gelinen noktada yeni parti talepleriyle karşı karşıya kaldık. Referandumdan sonra 1200'ü aşkın insanla çok yararlı istişarelerde bulundum. Hepsini dinledim. Bu istişareler sonrasında Anadolu'da daha fazla, Türkiye genelinde arkadaşlarımızın yüzde 90'ı yeni bir parti talebinde bulunmakta. Bu talebi dile getirirken ağlayanlar gözyaşı dökenler gördüm. Çok acı ama gerçek, pek çok arkadaşımız ömrünü verip mücadele ettiği MHP'yi kafasında boşamış. Böyle bir talep ve beklenti var."

Yaptığı istişareler sonucu ortaya çıkan yeni parti talebini diğer genel başkan adaylarıyla da paylaşıp bilgilendirdiğini kaydeden Meral Akşener, bu toplumsal talebin iktidarı da çok rahatsız ettiğine dikkat çekerek, "Şimdi eve dönüyorum desem Saray deve keser" dedi.

"KORKU DUVARLARINI YIKACAK BİR EYLEM"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nü de çok önemli gördüğünü belirten Meral Akşener bunun "korku duvarlarını yıkacak bir eylem" olduğunu vurguladı. "İnsanların dayanışmaya ve huzura ihtiyacı var" diyen Akşener, Ülkücülerin yüzde 80'inin referandumda hayır diyerek CHP üzerindeki yenilmişlik duygusunu yok edip CHP'yi de ayağa kaldırdığını söyledi.

"20 HAZİRAN'DA ADALETİ GÖRECEĞİZ"

Akşener, bu arada MHP kurultayı hakkında mahkemenin 20 Haziran'da vereceği kararla ilgili olarak sosyal medyadan şu mesajı paylaştı:

"Türkiye'de tam ve kamil adalet tesis edilmiş, yargıçlar bağımsızdır." İddia budur. Bakalım 'bağımsız yargı' 20 Haziran'da nasıl karar verecek? Tam 18 aydır iktidar eliyle MHP delegelerinin iradesi hiçe sayılıp kurultay talebi yerine getirilememiştir. 20 Haziran'da adaleti göreceğiz!"

Editör: TE Bilişim