Arzu Erdem MHP İstanbul Milletvekili. Daha önce Radikal’den Ezgi Başaran’a verdiği röportajda söylediği gibi “ülkücü bir geçmişi yok”.

Arzu Erdem, 2011 yılında MHP’den aday olmuş ancak o zaman seçilememişti. Daha sonra MHP’de siyaset yapmadaki ısrarının meyvesini alarak MHP İstanbul Milletvekili olarak siyasetin basamaklarında hızla yükselmiş bir isim.

Almanya doğumlu Arzu Erdem bir yazısında Taha Akyol’un da dediği gibi “Yeni Türkiye’nin yeni nesil siyasetçisini” temsil ediyordu. Kendi ifadesiyle eşi CHP’liydi. Ancak; Meral Akşener gibi olmadığı için bunun MHP içerisinde pek bir “sıkıntısını” da yaşamadı.

Arzu Erdem gerçekten de farklı bir MHP’liydi. Özellikle "Kürt açılımı" konusunda ilginç önerileri ve değerlendirmeleri vardı.

‘SEBAHAT TUNCEL’E ÜZÜLÜYORUM’

Radikal’den Ezgi Başaran’a verdiği röportajda Türk Polisine "tokat atan" Sebahat Tuncel ile nasıl bir empati kurduğunu şöyle anlatmıştı:


“Elbette. Olay öncesinde orada ne kadar itilip kakıldığını biliyorum. Basına yansıyan kısmın cımbızlanarak alındığını düşünüyorum. Ama bir milletvekili aynı zamanda rol modeldir. Sinirlerine hâkim olmalı. Sebahat Hanım haklıyken haksız duruma düştü, ona üzülüyorum.”

BAHÇELİ’Yİ O MU ETKİLEDİ?

Kürt Sorunu konusunda da anne tarafından Kürt olmasından dolayı o zamanki MHP’ye biraz ters gelecek düşünceleri mevcuttu. Bu konudaki düşünceleri Ezgi Başaran’ı bile şaşırtmıştı. Başaran’ın “Kürt Sorununun tarifi ne sizce” sorusuna, Erdem; “PKK’nın yarattığı suni bir Kürt sorunu var bence. Yoksa Kürtler ne istiyor? Kürt dili olmalı, e olsun. TV kanalı olsun, o da olsun. Özerklik filan ne isteniyorsa konuşulsun. Ama terörü bunların hiçbiri makul gösteremez. Kürtlerin kimliklerini yaşamalarının önündeki tüm engellerin kalkması gerekir. Engeller var mı, e Kürtler var diyorsa vardır. Onlar öyle hissediyorsa demek ki vardır” demişti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin HDP’li Ahmet Türk’ün “cezaevinden çıkması” yönünde gösterdiği telkin göz önüne alındığında Arzu Erdem’in MHP’deki “çabalarının” boyutları da ortaya çıkıyor.

ERDEM, ZORU SEÇMİŞ!

Erdem, kendisini “yeterince ülkücü bulmayanlar” için de,  isteseydi şimdiye kadar AKP’den de CHP’den de aday olup Meclis’e girebileceğini, teklif de aldığını söyleyerek, “zoru seçtim ben” cevabını vermiş ta o zamanlardan.

“Yeni nesil siyasetçi” Arzu Erdem’in “çabalarının”Anayasa’nın ilk 4 maddesini koruduk diyen MHP Lideri’nin bu duruşunu yarın değiştirip değiştirmeyeceğini de zaman gösterecek tabi.

TAHA AKYOL DA KEŞFETMİŞTİ!

MHP’nin eski isimlerinden gazeteci yazar Taha Akyol, 2011’de siyasete MHP’den adım atan Arzu Erdem’i bu kadar övmesi boşuna değilmiş demek ki!

Arzu Erdem için ne demiş Taha Akyol o zamanlardan:


“Dünya ve Türkiye değişiyor. Bunun güzel bir örneği,  MHP İstanbul 3. Bölge adayı Arzu Erdem’dir... Kendisinde Türk milliyetçiliğinin demokratikleşen ‘yeni nesiller’ini görmek mümkün.
Arzu Erdem’i Kürt meselesi ve azınlıklar konusunda çok beğenirim. ‘Klasik MHP’linin alışkın olmadığı sözler söylediğinde, gazeteci Sezgi Başaran şaşırıyor: MHP’de bunlar nasıl konuşulur?
Almanya doğumlu Türk milliyetçisi Arzu Erdem’in cevabı:


“Biz yeniler konuşuyoruz valla... Geçen gün bir yerel gazeteye verdiğim röportajda kiliselerin korunmasının öneminden söz etmiştim. Bazı partiler ne alaka şimdi kiliseler dedi. Ben de oturdum anlattım; ülke bütünlüğünden söz etmek için tüm halkları ve farkları kucaklayacak bir sistem kurmak gerekir...” (Radikal, 22 Mayıs)
 

Yeni Türkiye böyle olacak...23 Mayıs 2011”

ARZU ERDEM KİMİN MUTEMEDİ?

Başkanlık Sistemi için Anayasa Değişikliği Tasarısı oylamasında MHP Lideri Devlet Bahçeli, tavrını “evet”ten yana açıklamıştı. MHP içerisinde yoğun itiraz ve tartışmalara rağmen MHP’li Milletvekilleri oylarını “evet”ten yana kullanmış ve kalan pulları da Arzu Erdem toplamıştı.

MHP’nin Semih Yalçın’dan, Şefkat Çetin’e kadar pek çok Genel Başkan Yardımcısı ve önemli isimleri dururken kalan pulları Arzu Erdem’in toplamasının görüntüleri kamuoyuna da yansımış, bu görüntüler pek çok eleştiri almıştı.

Başkanlık Sistemi’ne hayır diyeceğini ilan eden MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile MHP Lideri Bahçeli arasında TBMM Genel Kurulunda basına da görüntüleri yansıyan görüşmede neler konuşulduğunu Halaçoğlu açıkladı. Halaçoğlu, Bahçeli’ye ile Hayır diyeceği için “istifa edeyim mi?” dediğini ancak MHP Lideri’nin “gerek yok” karşılığını verdiğini söylemişti.

Halaçoğlu bu görüşme ile ilgili bir ayrıntı daha açıkladı.

Yusuf Halaçoğlu, MHP Milletvekillerinin “pullarını” Arzu Erdem’in toplamasına sitem edince, MHP Lideri Bahçeli’nin kendisine “Ben de pullarımı Arzu Erdem’e veriyorum” demiş.

Gözüken tabloya göre -artık kimse- birileri, bırakın MHP Genel Başkan Yardımcılarına, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye bile güvenmemiş ki, pulları toplama işini Arzu Erdem’e emanet etmiş!

Bilen biliyordur da, şimdi sormak lazım tabi…

AK Parti’den de CHP’den de teklif almasına rağmen kendi deyimiyle “zoru seçip” MHP’den siyasete atılan Almanya doğumlu, Taha Akyol’un, “Türk milliyetçiliğinin demokratikleşen nesli” olarak övdüğü bu Arzu Erdem kimin mutemedi?

Ve MHP’nin tüm yönetimini “teslim” almış olan bu güç ne?

Hakan Sönmez                 siyasetcafe.com

Editör: TE Bilişim