Binali Yıldırım yaptığı konuşmada, sayılı günler kalan referandumun ülke ve demokrasi için önemli olduğunu belirterek, "Ya diyeceğiz ki 'bu sistem iyidir, bu 82 model araba, anayasa ikide bir yolda bırakan darbe üreten anayasa bize yeter' diyeceğiz veya diyeceğiz ki 'Türkiye gelecek hedeflerine büyük Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine bu anayasa ile gitmez değiştirelim' diyeceksiniz" dedi.


Türkiye'de hangi parti olursa olsun, tek başına iktidar olması gerektiğini vurgulayan Binali Yıldırım, "Her zaman tek başına hükümet çıksın. İşi şansa bırakmayalım. Bugün Ak Parti, yarın başkası da olabilir. Kim olursa olsun ama mutlaka tek başına güçlü iktidar olsun. Bu bölgede güçlü olunmazsa işimiz zor. Güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Bununu için bu değişikliği getirdik" dedi. 

Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun gençlerin siyasete girmesine hayır dediğini ileri sürerek şunları söyledi:
"CHP bu anayasa değişikliğine hayır diyor. Değişikliğin ne getirip götürdüğünü bilmiyorlar. Yalan dolan aynen bozuk plak gibi döndür. Dönüyor dönüyor aynı şey. Bozuk saat bile günde iki kez doğru söyler. Bunlar bozuk saati bile aratmaya başladılar.  Babaannemin dediği gibi bunlar üflüyor ha babam üflüyor. Bunlar hiç sorumluluk almadılar. Bizim karşılaştığımız sorunların onda birisini görselerdi kaçacak yer ararlardı. Sosyal sigortaları nasıl batırdığını sen biliyorsun değil mi? Millet unuttu sanıyor. Kalkmış salon salon geziyor. Salonlardan çıkmıyor. Gel meydana kardeşim. Meydana gel. Meydanda vatandaş. Her gün akla hayale gelmeyen iddialar. Maksat kafaları karıştırmak. Ana muhalefet partisinin genel başkanı biraz ağır olur, biraz ağır ol. SSK genel müdürlüğü yapmış, işte biliyoruz daha fazlasına gerek yok."
Binali Yıldırım, Türkiye uğraşan herkesin 'hayır'cı olduğunu ileri sürdüğeü konuşmasında "Şimdi 'hayır' diyenlere bakalım. CHP hayır diyor, HDP o da hayır diyor. Terör örgütü PKK, FETÖ onlar da hayır diyor. Avrupa'nın bazı ülkeleri onlar da hayır diyor. Bunlar tesadüf mü ya?" dedi.

Bir de milliyetçilik adına hayır kervanına katılan 'maskeli milliyetçiler' olduğu görüşünü savunan Binali Yıldırım, "Siz nasıl milliyetçisiniz? Ülkücü kardeşim, PKK ile aynı safta duranlara gereken cevabı verecek inşallah. Milliyetçi, FETÖ'nün oyuncağı olur mu? Olmaz. Milliyetçi, Türkiye düşmanlarıyla iş tutar mı sanıyorsunuz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim