Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti olarak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin yapılacak halk oylamasında, hangi yönde yaklaşım sergileyecekleri konusunda henüz bir karar almadıklarını belirterek, "Kararımızı ne zaman açıklayacağımıza da biz kendi kurullarımızla karar veririz." dedi. Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

Halk oylaması sürecinde toplumun kamplaştırılmaya çalışıldığını öne süren Desteci, "BBP olarak referandumla ilgili henüz bir karar almış değiliz. Dışarıdan gelen dayatmalarla da karar verecek değiliz. Biz daha karar açıklamadan bizi bir yerlere koymaya çalışan bir güruh var, bu düpedüz ahlaksızlıktır. Kararımızı ne zaman açıklayacağımıza da biz kendi kurullarımızla karar veririz. " ifadesini kullanmıştı.

BBP Kurucular Kurulu Üyesi Metin Sertbaş sürece isyan ederek "Bunu, bu teşkilâta yapan, revâ gören kişiler "kim yaparsa yapsın, en hafif tabiri ile çakal" dır..." dedi.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada " Vallâhi, Billâhi, Tallâhi... "Kurullarımızdan çıkacak, istişare sonucuna göre..." dediğinizde, artık karar alıcı mekanizmanız sizler değil, istişareye çağırdığınız kurullarınızdır.

Bundan sonrasında, istişareye çağırdığınız adamların sadece "ne dediklerinin" sonucunu birleştirir ve açıklarsınız.

Bu istişarede İlçe başkanının oyu 1, İl başkanının oyu 2, MKYK üyesinin oyu 5, Divan üyesinin oyu 10, Genel Başkanın oyu 20 değildir.

Kısacası, soru sorduğunuz her bölüm sizin kararınızı inşa eder.

 Burada, İstişare Kurulu'nu toplamak "Şimdilik danışalım, kurullar düşündüğümüzü söylerlerse yapılan istişarenin sonucudur deriz.

Düşündüğümüzün dışında bir şey çıkarsa, zaten yapılan bu istişare danışmadan ibaret idi.

Size sadece sorduk, ama kararı biz alırız" demek değildir.

Bunu, bu teşkilâta yapan, revâ gören kişiler "kim yaparsa yapsın, en hafif tabiri ile çakal" dır...

Tavrım, (doğru veya yanlış) aldığınız karara değil, pervasızca yıktığınız, iğdiş ve iğfal ettiğiniz kavramlara dır.

Ezip geçtiğiniz usul ve esasa dır.

Bunu yapanları “40 senelik arkadaşlıklarım dâhil olmak üzere”, dünya-ahret neye mal olursa olsun bitireceğime, cenazelerine bile gitmeyeceğime yemin olsun....

Daha ağırı da sonraya kalsın...." dedi

BBP Kurucular Kurulu Üyesi

Metin Sertbaş

Editör: TE Bilişim