CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 9 Mayıs 2015 tarihinde başkanlık sistemine karşı çıkan konuşmasında söylediği sözleri Genel Kurul'da okuyarak 'altına imzamı atıyorum' dedi.

CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, anayasa değişiklik teklifinin 3. madde görüşmelerinde Genel Kurul'da konuştu. 

Koç konuşmasının sonunda Devlet Bahçeli'nin "Bu tip başkanlık sistemi Türkiye'nin bölünmesinin reçetesidir. Demokrasinin idam fermanıdır. Tek adam diktatörlüğünün beraatidir. Hırsızlık ve yolsuzluk ruhsatıdır" sözünü okudu. Daha sonra ise "Bu sözlere aynen imzamı atıyorum. Partim ve şahsım adıma sizleri hatadan dönmeye davet ediyorum. Bu milletin karşısına kimse aldatıldık, kandırıldık diye çıksın istemiyorum" dedi. 

Devlet Bahçeli, başkanlık sistemine karşı çıktığı 9 Mayıs 2015 tarihinde yaptığı konuşmada şunları şöylemişti:

"Başkanlık, federasyon demektir. Bu da Türkiye'yi bölünmeye götürecektir. İmralı canisiyle pazarlıklarda yeni anayasayla bölünme yolunun açılması amaçlanmaktadır. Başkanlık sistemi, bu ihanet sürecinin soruşturulması için istenmektedir. Beştepe hanedanı ve AKP yönetimi, aile boyu rüşvet ve yolsuzluk çamuruna batmıştır.

17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarının bir daha açılmamak üzere kapatılması ve bu rüşvet, hırsızlık ve yolsuzluk çarkının döndürülebilmesi, Tayyip Erdoğan'ın bütün yetkileri elinde toplayarak diktatörlüğünü ilan etmesine bağlıdır. Yeni anayasa ile başkanlık sitemine geçilmesi bunun için istenmektedir.

Recep Tayyip Erdoğan tipi başkanlık sistemi Türkiye'nin bölünmesinin reçetesidir. Demokrasinin idam fermanıdır. Tek adam diktatörlüğünün beraatidir. Hırsızlık ve yolsuzluk ruhsatıdır. Beştepe'nin ve peşinde sürüklenen AKP'nin Yeni Türkiye'den anladıkları ve murat ettikleri de budur. İstedikleri ve amaçladıkları bölünmenin, hırsızlık ve soygunun, hukuksuzluk ve zorbalığın önünün açıldığı, bu konuda Erdoğan'ın sınırsız yetkili olduğu karanlık bir Türkiye'dir. "

Editör: TE Bilişim