Partisinin Genel Merkezi'nde açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına çok sert tepki gösterdi.

Demokrasi ve adaletin ülkede ağır yara aldığını savunan Kılıçdaroğlu, yarın 11.00'de Ankara Güvenpark'ta olacağını söyledi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

"Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklardır. Biz yıllarımızı demokrasi için harcadık, adalet için harcadık. Adalet istiyoruz bu ülkede. Düşünce özgürlüğü istiyoruz bu ülkede.

BUNLARIN HİÇBİRİ YARGI DAĞITMIYOR

20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti yok ettiler, demokrasiyi yok ettiler. Adaletin olmadığı ülke mi olur? Gözünü dikmiş Saray'a, ne istenecek de karar vereceğim diye bekliyorlar. Bunları hiç biri hakim değil yargı dağıtmıyor. Sadece Saray’ın sopası olma görevini yerine getiriyorlar.

Yarın saat 11.00'de Güven Park'ta olacağız. Elimde yalnızca bir afiş olacak, 'adalet' yazacak üzerinde."

TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

Kılıçdaroğlu ve CHP'li milletvekilleri Ankara'dan İstanbul'a yürüme kararı aldı.

Ankara Güvenpark'ta başlayacak yürüyüş, İstanbul'da Berberoğlu'nun hüküm giydiği Maltepe'de son bulacak. Yürüyüş 25 gün sürecek.

CHP tüm teşkilatlarına sokakta demokratik eylem hakkı kullanın talimatı verdi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN "TUZ YÜRÜYÜŞÜ"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünün ayrıntıları da belli oldu. CHP liderinin Ankara'dan İstanbul'a yürüyeceği öğrenildi. Genel Başkan olduğu dönemden bu yana Hindistan'ın sivil direniş lideri Gandi'ye benzetilen Kılıçdaroğlu'nun bu kararı ise Tuz Yürüyüşü'ne benzetildi.

Ayrıca 81 ilde eylemler yapılacağı öğrenilirken, CHP İstanbul İl Teşkilatı'nın da Maltepe'de Berberoğlu'nun kalacağı cezaevinin önünde nöbet tutacağı açıklandı.

Editör: TE Bilişim