Bu iddiaya MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Takan, 1 Kasım Seçimleri sonucunda ortaya çıkan siyasi tablo karşısında fırsatçılık yaparak oyun tezgâhlamak için pusuda bekleyenlerin sözcülüğüne soyunmuştur" diyerek tepki göstermişti.

Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş ise " Cumhurbaşkanı Erdoğan ile siz mi görüştünüz?" " sorusuna ise Türkeş:"Ben onun sayın Bahçeli olduğunu düşünüyorum. Tahmin ediyorum ama MHP'deki saygıdeğer arkadaşlarımız bu konuda açıklama yaparlarsa tahminin ötesinde de yorumlara girerim." şeklinde cevap vermişti.

Bu haberler gündemi günlerce meşgul etmiş, ama net cevap bulunamamıştı.
 

İsmail Türk adresi açıkladı

Habererk.com imtiyaz sahibi İsmail Türk katıldığı programda olaya çok farklı bir bakış getirdi ve o görüşmenin geçtiği yerin  tam adresini verdi.

İsmail Türk'ün iddiasına göre "Bahçeli Ankara'da Tayyip Erdoğan'la buluştu. Herkes merak ediyordu, bu ev kimin eviydi. Bahçeli, sayın Erdoğan'la Tufan Algan'ın evinde buluştu."dedi.

Türk "Tufan Algan, eski yüksek seçim kurulu başkanı, Tufan Algan beyin oğlu Ahmet Algan beyde Türk toplulukları müsteşarlığına atandı. Tufan Algan aynı zamanda da Sayın Devlet Bahçeli'nin teyze oğludur." dedi.

Bahçeli bu duruma çok kızdı

Bu duruma Devlet Bahçeli MHP İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen iftar yemeğinde, "Bizim başkanlık sistemine, hatta partili cumhurbaşkanlığına sıcak baktığımız, yeni anayasaya boyun eğdiğimiz namertçe, soysuzca, alçakça iddia edildi.  İlk aşamada partili cumhurbaşkanlığına evet dediğimiz, başkanlık sistemine sıcak baktığımız soysuzca iddia edildi. Yeni anayasaya boyun eğdiğim fısıltıdan öte yüksek sesle ifade edildi. Bu alçak sözleri dolaştıranlarda yüz olmadığı için özür dilemediler" diyerek olayı örtbas etmeye çalışmış, AKP'yle başkanlık sistemi ve yeni anayasa konusunda anlaşan Bahçeli'nin, henüz üzerinden bir yıl bile geçmeyen bu konuşmasında kullandığı ağır ifadelerin kendisine geri döndüğü görülmüştü.

Çok zaman geçmeden orda ne fol ne yumurta varken birden bire Bahçeli MHP Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı'nın AK P'ye dönüşünü eleştirenlere "Hariçten gazel okumaya gerek yok" sözleriyle tepki gösterirken " Böylelikle fiili durum hukuki bünyeye kavuşacak" deyiverdi.

Ve süreç başladı

Sonuç ortada....

Editör: TE Bilişim