Bursa'nın Osmangâzi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu ilçelerinin muhtarları, âzâları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir düğün salonunda bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantının ardından bir gazetecinin sorusunu yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "(Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan) 'Darbecilerle görüştüğünü bilseydim, Yenikapı'ya çağırmazdım' ifadesi var. Ne diyeceksiniz?" şeklindeki sorusuya şu yanıtı verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı, eğer bunu kanıtlarsa kendisine çok teşekkür edeceğim ama kanıtlamazsa müfteri ilân edeceğiz. Bir cumhurbaşkanı bir iddiada bulunuyorsa verdiği sözün ya da taahhüdün arkasında durmak zorundadır. Ben Yenikapı'ya da o arzu ettiği için değil, darbeye karşı olduğum için gittim. Milli irade için ben oraya gittim ve bir daha Türkiye darbelerle karşılaşmasın diye 12 madde halinde düşüncelerimi ifade ettim. Bugün aynı düşüncelerimin yine arkasındayım. Ben devleti paralel terör örgütüne teslim etmedim. O atamaların hiçbirini ben yapmadım. O atamaları kim yaptı? Kim devleti teslim etti, kim emniyeti, orduyu teslim etti? Onun için bana biri çıkıp bunu anlatsın."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz gecesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda darbecilerle temasta bulunduğunu iddia etmiş ve "Teması söz konusu. Işıldakları olan araçlarla geliyorlar, tankların etrafında, iki tanktan bahsediyorlar, onlarla orada görüşmeyi yapıyor ve o görüşmeden sonra oradan ayrılıyor. Demek ki danışıklı dövüş. Darbecilerle iletişim kurduğunu bilseydim Yenikapı'ya davet etmezdim" diye konuşmuştu.

Editör: TE Bilişim