Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 11. gününde gazetecilere açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

ERDOĞAN'A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI 

"Öncelikle sayın Erdoğan'a geçmiş olsun diliyorum. 
Bugün yürüyüşümüzün on birinci günündeyiz. Adalet hepimize lazım. Aile içinde de adaletli davranırız. Topluma karşı da adaletli davranmak zorundayız. Haksız yere hapishanede kalan pek çok insan var. Bunlar bayramlarını hapishanelerde geçiriyorlar. Yaşanan atmosfer nedeniyle düşüncelerini açıklayamayan çok sayıda insan var. Onların da adalete ihtiyacı var. Biz yürüyüşümüzü, hoşgörü ile, bayramın da amacına uygun olarak sürdüreceğiz."

"ADALET HEPİMİZ İÇİN"

"Adaletin ne kadar olduğunu toplumun her kesimi biliyor. Dünyanın bütün nehirleri, adalete susamış bir insanın susuzluğunu gidermeye yetmez. Madem bu kadar önemli bir kavram üzerinden biz yola çıktık, umuyorum devleti yönetenler bu sözü duymuş olur. Adalet hepimiz için olması gereken bir kavram. Bu bayram gününde belki de böyle küçük bir sohbete ihtiyacımız vardı.

Bugün bayram, emin olun insanlar farklı düşüncelere sahip olabilirler ama bizim bu ülkede huzura ihtiyacımız var. Hepimiz terör olmasın diyoruz. Nerede bir eksiklik var, sorgulamamız lazım. İnsanlar adaleti arıyorlar. Adalet kadar güzel bir şey yok. Devletin bir organıyla muhatap olan kişi, haksızlığa uğradığını düşünüyorsa yargıya başvurup adaletin gerçekleşmesini ister. Dolayısıyla siz yargının objektif olarak hukukun üstünlüğüne uygun bir şekilde karar vermesini engellerseniz adaleti kaybedersiniz. Bu da toplumun vicdanını kanatıyor. "

"HER SANTİMİ YÜRÜYEREK BİTİRECEĞİM"

"Kaç adım attığımı bugüne kadar bilmiyorum. Yolun üçte birine geldik. Üçte ikisine henüz var. Şöyle bir düşünce var, gerçekten Kılıçdaroğlu yürüyor mu diye? Her santimini, Ankara- İstanbul yolunu yürüyerek götüreceğim. Arabaya binmek yok. Her santimini yürüdüğünüz zaman hedeflediğiniz, düşündüğünüz adaletin gerçekleştiğine inanıyoruz. Siz gösteriş için bunu yapmıyorsunuz. Bu bir partinin meselesi de değil. Ülkenin buna ihtiyacı var. Gönül isterdi ki farklı partilerden, hatta iktidar partisinden olanlar da bize eşlik etsin. Ama ortada bir gerçek var, Ankara-İstanbul yolunun her santimini yürüyerek bitireceğim.

Terazi olmadığı için kilo aldım mı, kaybettim mi bilmiyorum. Büyük bir ihtimalle kilo vermişimdir. Öyle çok bariz bir kilo değil çünkü hissetmiyorum böyle bir şey. Beslenme konusunda da hekim arkadaşlarımın önerilerini dikkate alıyorum. Dolayısıyla şimdi ve inşallah umuyorum ki bir sorun çıkmaz. "

BAHÇELİ'YE CEVAP VERDİ

"Benim yaptığım her hareket emin olun samimi. İçten pazarlıklı bir adam değilim. Hayatım boyunca da olmadım. Eksiğim olabilir, yanlışım olabilir ama ben bayram sabahı böyle ikircikli bir tavır içine girmek istemem. Eğer bozkurt işareti yapan birisi beni destekliyorsa benim de onu desteklemem lazım. Alkışlamam. Hiçbir zaman tabii siyasette olabilir, eleştirebilirler. Eleştirinin de belli bir düzeyde olması lazım. Bir ahlaki zemininin olması lazım."

179 KM KAT EDİLDİ 

432 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 179 kilometre yol katedildi. Korteje katılımın, geçen günlere kıyasla arttığı gözlemlendi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Karaağaç Köyü'nde bayram namazı kıldı. Saat 10:00'da kamp alanında yapılacak bayramlaşma etkinliğinin ardından kortej, saat 15:00'de yürüyüşe devam edecek.

Editör: TE Bilişim