Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılan Akşener, binlerce Aydınlıya hitap etti. Akşener'in konuşması esnasında sık sık "Başbakan Meral!" sloganları atıldı.

Akşener'in konuşmasına çok sayıda milletvekili, il-ilçe yöneticisi ve delegenin takip etmesi dikkat çekti. 

Vatandaşlara referandumla ilgili uyarılarda bulunan Akşener, sandıktan 'hayır' çıkmasının ardından 'kandırılma' hikayelerinin başlayacağını söyledi.

İşte Meral Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar:

BALLI MAAŞLARA OTURDULAR

Sorularınız çalındı siz açıkta kaldınız birileri girdi. Bu Anayasa’nın içinde bu haksızlığın giderilmesine dair bir madde var mı? FETÖ’yle mücadele ediliyor hay hay edilsin. Herkese kadar indi bu iş ama bu çocuklardan zarar gören, açıkta kalan gençlerin haklarının iade edilmesine dair bir tane kararname çıktı mı? Peşine düşüldü mü? Hayır. Çünkü FETÖ’cüler çaldı, bunları çocukları ballı maaşlara oturdu. KHK’larda kışın kullanacağımız kar lastiğine kadar hepsi var fakat bu gençlere sahip çıkılmadı.

ÖNCE KENDİ ÇEVRELERİNE BAKSINLAR

Soruyorum size; aranızda PKK’lılarla aynı masaya oturan var mı? Devlet Oslo’da iki paralık edilirken o bürokratları oraya gönderen var mı? Habur’da teröristler davulla zurnayla karşılanırken, içinden Atatürk posterleri ve Türk bayrağı teröristler rahatsız olmasın diye çıkarılırken orada olan var mı? Barzani geldi. Barzani’nin bölgesel yönetiminin paçavrasını hem Ankara’da hem İstanbul’da göndere çekti. Ve biz Türkiye olarak Barzani’nin bölgesel yönetimini tanımış oldu. Bunun sebebine baktığımızda ‘evet’ çalışması olduğunu gördük ve Kerkük’ü verdik. Bunu yapanlar arasında burada olan biri var mı? Yok. Bizim aramızda terörist yok duyun Başbakan. Siz önce kendi çevrenize bakın. 

PAZAR AKŞAMI 'HAYIR' ÇIKACAK

Türkiye'de herkes herkesi kandırmış. Sayın Cumhurbaşkanı'nı biliyorsunuz önce FETÖ kandırdı, sonra Kandil kandırdı, Obama kandırdı, son dönemde anladığım kadarıyla 'Trump reyiz' de kandırıyor. Böyle bir sistemin içinde AKP alışık. Saat 21.00 gibi 'hayır' çıkacak. Gazeteciler sordu sayın Bahçeli'ye, 'hayır çıkarsa ne yapmayı düşünüyorsunuz?' diye. 'Beni ne ilgilendiriyor kardeşim AKP'nin seçimi' diyerek cevap verdi. O gece Bahçeli ile Erdoğan arasında 'kandırma' kavgası kesin çıkacak. 

FETHULLAH GÜLEN BAŞKAN YARDIMCISI OLACAKTI

2010’da bir referandum oldu. O zaman bunlar FETÖ’cülerle kanka. O zaman gördüm geleceği, tek tek AKP’nin en üst düzey yöneticileriyle gittim konuştum. ‘Anayasaya değişikliğine ihtiyaç var’ ama öncelikle siyasi partiler yasasının değişmesine gerek var. Allah aşkına yapmayın, HSYK’yı ele geçiremeyecekseniz” dedim. ‘Merak etme her şey kontrol altında’ dendi. Eğer o Anayasa’nın içinde bu 18 maddelik değişiklik de olsaydı Sayın Erdoğan Bakanları da atayacaktı. Maliye Bakanı’nı Reza Zarrab yapacaktı, Adalet Bakanı’nı Zekeriya Öz yapacaktı, Diyanet’ten Sorumlu Bakan Egemen Bağış olurdu, Başkan Yardımcısı terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen olacaktı.

İktidar sahipleri söz versinler, garibanın oğlunu ya da kızını milletvekili yapacaklarsa amenna; ama asker çocuğu kendi çocuklarını milletvekili yapacaklar. Onun için hayır, hayır, hayır!

Editör: TE Bilişim