MHP Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet N. Ahrazoğlu, "15 Temmuz hain darbe gecesi sadece iktidar partisinin milletvekilleri varmış gibi gösterilmesini kınıyorum" dedi.

MHP Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet N. Ahrazoğlu, Türkiye’nin Lübnan’da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne Silahlı Kuvvetler unsurlarıyla katkı sağlaması konusundaki tezkerenin, 31/10/2018 tarihine kadar uzatılması hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasında "Devlette devamlılık esastır.” ilkesi gereğince destek vereceklerini ifade eden Ahrazoğlu, “15 Temmuz günü Genel Kurulda “15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi” konulu kitapçık da, dergi ve resimler de torba içerisinde bizlere verildi. Resimlere baktığımızda, sanki 15 Temmuzda hain darbe gecesi sadece iktidar partisinin milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunmuş gibi gösterilmiş. Muhalefet milletvekillerinden, özellikle Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinden o resimlerde bir tek kare yok ve ben o gün Meclisteydim. Bunu, burada, samimiyetimle söylüyorum ki üzülerek ifade etmek istiyorum. Bu bir böbürlenme veyahut da üzüntüden daha çok, bu Mecliste birlik ve beraberliğin o gece sağlandığını, o gece bütün grup başkanlarının, mevcutta bulunan grup başkanlarının konuşması olmasına rağmen ve grup başkan vekilimizin burada konuşma yapmasına rağmen o karelerin bir tanesinin içine alınmamasını da kınıyorum.” dedi.

Meclis Başkanı’nın bu tutumunu protesto eden CHP’liler hazırlanan kitapçığı ve kendilerine gönderilen albümü almadılar. CHP’liler kendilerine çanta içinde gönderilen dökümanları TBMM Genel Kurulu’ndaki sandalyelerinde bıraktı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 15 Temmuz gecesi Meclis’te sadece AKP’lilerin olmadığını belirtti, “40’a yakın CHP milletvekili direndi. Darbeye karşı açık tavır koydu. Meclis Başkanı milletin tam da birleşeceği bir gün olan 15 Temmuz’da ayrım yapıyor o gece burada direnen CHP’lileri, HDP’lileri, MHP’lileri yok sayıyor. Meclis Başkanı’nın bu tutumunu protesto ettiğimiz için bu kitapçıkları ve bize gönderdikleri fotoğraf albümlerini almıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim