Milliyetçi Hareket Partisi Selçuklu İlçesi 10. Olağan Genel Kurul toplantısı, Konya’da bir otelde yapıldı. Kongreye Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MYK üyeleri İbrahim Çiftçi ve Alper Gedik, Konya İl Başkanı Avukat Murat Çiçek, Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yıldırım, Ülkü Ocakları Vakfı İl Başkanı Hasan Koçak, Ülkücü İşçiler Derneği İl başkanı Mehmet Yapar, İlçe Başkanları, İl ve İlçe Yöneticileriyle partililer katıldı.

Divan Başkanlığını İbrahim Çiftçi, divan üyeliklerini ise İl başkanı Murat Çiçek ile MYK üyesi Alper Gedik Yaptı.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı yaptığı konuşmada MHP'nin 16 Nisan referandumunda neden ‘evet’ oyu kullanacağını uzun uzun anlatmaya çalıştı.

Seçime geçilmeden önce, adaylardan Fatih Lamcı, bir konuşma yaparak " Durum tespiti için delege listesini elime aldığımda, AKP'lisinden, iş yerinde çalışan personeline, çocuklarından, yakın akrabalarına delege listesinin oluşturulduğunu müşaade ettim. Bu şartlarda bu yarış nasıl adil tecelli eder. Genel Merkezle ters düşmemek için belirli isimler yazılabilir,ama bırakında bu listelerde Ülkücü irade olsun. Bu listelerde bu davanın kahrını çekmiş isimler olur, bu listelerde şanlı Ülkü ocaklarında zeytin ekmek yiyen, menemene ekmek banan Bozkurtlar olur, bu listelerde evinin rızkından kesen gönül erleri olur, AKP'li olmasın, hala kızı olmasın, dayı oğlu olmasın, görümce olmasın, komşu kızı olmasın, çok şey istemiyorum delegelerimiz sapına kadar Ülkücü olsun." dedi.

Lamcı, adaylıktan çekildiğini açıklayarak Gökhan Yokuş lehine çekildiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Oy kullanan 212 delegenin 163’ünü alan Güzide Çipan, yeniden Milliyetçi Hareket Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığına seçildi.

Editör: TE Bilişim