Parti içi muhalif kanadın harekete geçmesinin ardından paramparça olan teşkilatlar da görevden almalar, jet atamalar devam ediyor.

Yeni yapılan atamada ise hayli ilginç bir isim var.

2010 Referandumdan hemen önce Denizli Baklan Belediye Başkanlığı MHP'de iken Belediye Başkanı İsa Karaçolak, "Pakete CHP ağzıyla karşı çıkan ve onun peşine takılarak millete ters düşen MHP'de kalmam mümkün değildir." diyerek MHP'den istifa etmiş AKP'ye gitmiş ama 2014'de aday gösterilmemiş isim olan İsa Karaçolak getirildi.

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) genel merkez yönetimine muhalif olan isimlerin tasfiyesi devam ediyor.

Son olarak Bekilli, Beyağaç ve Honaz ilçe teşkilatları feshedildi,

24 saat içinde iki ilçeye yeni atamalar yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde istifa eden Baklan örgütünün başına da MHP ve AK Parti arasında ciddi bir trafik yürüten İsa Karaçolak atandı.

Baklan İlçe Başkanı Bekir Dağ ve yönetim kurulu geçtiğimiz günlerde istifa etmişti. MHP, dün Bekilli İlçe Başkanı Kemal Karaman ve ilçe yönetimi, Beyağaç İlçe Başkanı Adil Demir ve yönetimini, Honaz İlçe Başkanı Serkan Arıkan ve yönetimini görevden aldı, yönetimleri feshetti.

24 saat aradan sonra jet hızıyla yeni başkanlar ve yöneticiler göreve atandı. Honaz’da Hüseyin Buran, Beyağaç’ta Yaşar Akakça başkan oldu. Bekilli’ye ise, atamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi.

Baklan İlçe Başkanlığı görevine atanan İsa Karaçolak en çok dikkat çeken isim oldu. Karaçolak, 2009 yerel seçimlerine MHP’nin adayı olarak girdi ve seçimi kazanıp hemen AKP’ye transfer oldu. 2014 yerel seçimlerine kadar AKP’de siyaset yaptı. Partisi 2014 yerel seçimlerinde Karaçolak’ı aday göstermeyince o da istifa etti ve bir süre önce MHP’ye yeniden dönüş yaptı.

İsa Karaçolak’ın 2019 yerel seçimlerinde Baklan Belediye Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İsa Karaçolak

Editör: TE Bilişim