MHP’deki sancılı geçen kongre sürecinde Meral Akşener’i desteklediği için görevden alınan Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz’dan çarpıcı bir çağrı geldi.

Yazılı açıklama yapan Yılmaz “Kısırlaşan ve alternatifsizleşen siyaset tablosunda Türk milleti tek adamlığa mahkum edilmektedir” ifadeleriyle Akşener’in kuracağı yeni partiye katılacaklarını açıkladı.

MHP’de siyaset yapılma imkanının ortadan kalktığını vurgulayan Yılmaz, “Türkiye’nin kurtuluşu için yeni oluşumu, yeni partiyi destekleyeceğiz, tüm arkadaşlarımızı MHP’den ayrılmaya ve kurulacak yeni partiye desteğe davet ediyorum” dedi.

ÇAĞRININ ARDINDAN 200 KİŞİ İSTİFA ETTİ

Bursa’nın seçilmiş son il başkanı olan Yılmaz’ın çağrısından sonra, Bursa Orhaneli ilçesinde parti üyesi 200 kişilik bir grup MHP’den istifa kararı aldıklarını açıkladı.

İstifa kararı alan partililer “Ülkücülük ne bizim ne de başka bir kimsenin tekelinde olmadığı gibi ülkücülüğümüzden ödün ve taviz vermeden, ülkücülüğümüzü başka siyasi mecralarda da yaşayabileceğimizi bildiğimiz için bugün partimizden istifa kararı alıyoruz. Yıllardır severek ve gururla yürüttüğümüz İlçe Başkanlığı, Kadın Kolları Başkanlığı, İlçe yöneticiliği, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis üyeliği gibi görevlerimiz de artık son bulmuştur” açıklaması yaptılar.

YILMAZ’IN ÇAĞRI METNİ

Partililere istifa çağrısında bulunan Yüksel Yılmaz’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Türk milletinin sorunlarının yegâne ve öncelikli çözüm noktası siyaset kurumlarıdır. Toplumsal meselelerimizin çözümü için bir zemin olarak görülen siyaset arenasında yaşanan tıkanıklık ve buna bağlı olarak ortaya çıkan arayış artık herkesin malumudur.

Kısırlaşan ve alternatifsizleşen siyaset tablosunda Türk milleti tek adamlığa mahkum edilmektedir. 21. Yüzyılda Türkiye'nin siyasi görüntüsünde demokrasi, hürriyet, eşitlik, adalet, hakkaniyet, liyakat yerine hanedanlık ve saray merkezli tek tip anlayışının hakim olduğu artık saklanamaz bir gerçek halinialmıştır.

Müreffeh medeniyet seviyelerine çıkmayı, tam demokrasiyi, özgürlüğü, ekonomik gelişmeyi, huzuru, güvenliği, adaleti beklerken" Ortadoğulaşan" bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Güçlü, adil, denetlenebilir ve öngörülebilir sistemlerin değil güçlü, sorgulanamaz ve denetlenemez liderler üreten bir Ortadoğu bataklığına sürüklenmekteyiz.

İnsanlarımızın benzinin soluk, moralinin bozuk, umutsuzluğun hakim olduğu bir dönemde, memleket kavrulurken  savrulanların çıkardığı yakıcı rüzgâr Meral Akşener öncülüğünde bir “DEĞİŞİM HAREKETİ”nin fitili ateşlemiştir. 

Bu oluşum Türkiye genelinde sesi soluğu kesilmiş, gidişattan memnun olmayan herkes için yeni bir umut, yeni bir gündoğumu haline gelmiştir. Kötü gidişe dur demek isteyen her memleket sevdalısı gibi bizler de bu hareketin gerekliliğine inanıyor ve Türkiye’nin umudu olan Sayın Meral Akşener’in yanında yer alıyoruz. • Memleket adına derdi olan, 

• Memleket sevdası ile yanıp kavrulan,

• Aldatılmalara tahammülü kalmayan,

• Hukuksuzluktan bunalıp, adalete hasret kalan, 

• Ayrıştırılmaktan bıkıp, barış ve huzur içinde yaşama umudunu taşıyan,

• Nimet ve külfetin eşit dağılmasından yana olan, 

• Ortadoğulaşan bir Türkiye’den değil, çağdaş, demokratik bir Türkiye’den yana tavır koyan, 

Velhasılı kelam müreffeh bir şekilde ebediyete kadar AY-YILDIZ’lı bayrağın altında onurlu yaşamak isteyen 

Herkesi bu oluşumun içinde yer almaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim