Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün ( FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yargı sürecinin devam ettiğini anımsattı.

"Bölücü örgüt FETÖ'nün dışarıda kalan elemanları, faaliyetlerini gizli gizli sürdürmektedir. FETÖ hücreleri yavaş yavaş harekete geçmeye başlamıştır. Kripto FETÖ'cüler iş başındadır. Şimdi FETÖ'nün ana stratejisi, mahkeme sürecini sulandırmak, kamu vicdanının arkasına saklanarak zaman kazanmak ve bir direnç noktası oluşturmaktır." değerlendirmeseni yapan Yalçın, FETÖ'nün Türkiye'nin 15 Temmuz'un atmosferinden zamanla uzaklaşacağını ve geçmişte yaşananların unutulacağını sandığını belirtti.

Yakalanan FETÖ'cülerin mahkemelerde her türlü inkar tekniğini kullandığını, dışarıdakilerin de mahkeme sürecini baltalamaya çalıştığını vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:

"Hal böyleyken ana muhalefet partisi CHP, FETÖ davalarının sürdüğü bir zaman diliminde bundan kendine çıkar sağlamaya çalışmakta, yol boylarında şarkılı türkülü 2019 planları yapmaktadır.

CHP'nin politika anlayışı hiç de ahlaki değildir, ciddiyetten de yoksundur.
Anamuhalefet partisinin, sözde adalet arayışına girerken 'FETÖ'nün dolaylı hamisi', 'ihanetin zoraki avukatı' durumuna düştüğü gün gibi ortadadır.

Ayrıca adaleti sokaklarda arama çabasının, Gezi olaylarında pekiyi görüldüğü gibi, ciddi provokasyonlara yol açması mümkündür."

"CHP ÇIKMAZA YÜRÜMEKTEDİR"

Semih Yalçın, adaletin asıl tecelli yerinin vicdan olduğuna işaret ederek, hukuksuzluk, kayırma ve mağduriyet olması halinde bu konuların üzerine gidilmesi gerektiğini bildirdi. Yalçın, "Masumun hakkı korunmalı, mazlumun ahından korkulmalıdır.

Bununla birlikte FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi halkın üzerine acımasızca kurşun yağdırdığı, 249 vatandaşımızı şehit ettiği ve o gün Türkiye'nin uçurumun kenarından döndüğü asla unutulmamalıdır." ifadesini kullandı.

"Demokrasi" ve "insan hakları" gibi kavramların şemsiyesi altında yapılan sokak eylemlerinde yüzlerce vatandaşın hayatını kaybettiğinin, çok sayıda güvenlik görevlisinin şehit olduğunun akılda tutulması gerektiğini belirten Yalçın, şu görüşlere yer verdi:

"Bunun içindir ki MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, kendisine çekidüzen verip aklıselim içinde hareket etmesi için CHP'ye ikazda bulunmuştur. Anamuhalefet partisi CHP ise bu iyi niyetli çağrıya, sözcülerinin her zamanki ölçüsüz ve ayarsız beyanlarıyla karşılık vermiştir. Mesnetsiz, seviyesiz yakıştırma ve isnatlarla Sayın Genel Başkanımıza saldırılmıştır. CHP, bir yandan arkasında okyanus ötesindeki üst aklın durduğu Pensilvanya Kardinalinin vekilliğine, diğer yandan da Beyaz Saray'ın Türkiye sözcülüğüne gönüllü talip olmuştur. CHP'nin yolu yol değildir. CHP, çıkmaza yürümektedir. Solun sokak eylemlerini sevdiği herkesin malumudur. Ancak CHP, solu marjinalleştiren ve sol partilere ebediyen iktidar yolunu kapatan sokak hareketlerini taklit ederek otoyolları aşındırmaktan vazgeçmelidir. CHP, makul ve mantıklı yollarda yürümelidir."

Türkiye'nin iç ve dış güvenliği ile milletin bekasının her türlü siyasi kaygı ve ideolojik yönelimin üzerinde olduğuna değinen Yalçın, şunları kaydetti:

"Sayın Genel Başkanımızın ikazlarının CHP tarafından Saray'a veya iktidara destekle açıklanması, sadece hakikati setretmek, ayıplarını örtmek içindir. MHP olarak, kamuoyuna bu çarpıcı hakikatleri arz etmeyi görev sayıyoruz."

Editör: TE Bilişim