Nuri Okutan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin kendisini kapana kıstıranlardan kurtuluş reçetesi beklemesinin abesle iştigal olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Milletimiz hem içeride hem dışarıda nefes alamaz hale gelmiş ve adeta boğulmaktadır. Ülkemizin çevresi bir yangın yeridir ve bu yangının içeriye sirayet etmesi sadece zaman meselesidir. Herkes yaklaşan tehlikeyi görmekte ve bilmektedir. Bir kısım insanımız büyülenmiş gibi olaylara çaresiz bakmakta ve kılını kıpırdatmayarak birilerinin ülkemizi kurtarmasını beklemektedir. Halbuki kurtarıcı olarak bakılan ülkemizi yönetenler bu yangının mesulleri arasındadır. Kendi küçük ikballeri için Kuzey Irak’ta doğuma neden olanlar, Kuzey Suriye’de de yeni doğumu kabullenme içerisine girmişlerdir. Suriye’yi yangın yerine çevirerek her türlü şer gücün orada cirit atmasına neden olan ülkemiz yöneticileri, Türkiye’nin kapana kısılmasına neden olmuşlardır. Başımızdakiler Suriye’de bütün dünyanın neden karşımıza dikildiğini, her politik çıkışımızın önünün neden kesildiğini anlamazlıktan gelmeye devam ediyorlar.”

Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tıpkı Saddam Hüseyin’in Kuveyt’i işgale teşvik edilmesi gibi Arap Baharı’nın içine çekildiğine işaret ederek, Arap Baharı’nın Türkiye’ye ve İslam dünyasına kurulmuş bir tuzak olduğunu söyledi.

TÜRKİYE’NİN TÜRK VE İSLAM DÜNYASI İLE ARASINA SET ÇEKİLİYOR

Nuri Okutan şöyle devam etti:

“Arap Baharı’nda başımızdakilerin güçleri ve imkânları olmadan Yeni Osmanlıcılığa ve İttihat-ı İslamcılığa soyunmaları belayı davet etmiş, bu politikalardan ürken ülkeleri karşımıza dikmiştir. IŞİD ve YPG/PYD oyunu bunun neticesidir. Her girişimimizin önünün kesilmesinin nedeni de budur. Küresel ve bölgesel güçlerin hiçbirisi Türkiye’yi Suriye’de, Mısır’da, Libya’da, Tunus’ta ve Yemen’de kısaca Arap dünyasında istemiyor. Suriye’de ülkemizi bir set gibi çeviren yeni yapı “Yeni Osmanlıcılığın” ve “İttihad-ı İslam” anlayışının ölüm fermanı olarak önümüze konmuştur. Onun için ABD, Rusya ve bilumum Batı ve Doğu ülkelerinin koruması altına alınmıştır. İslamcılık ve Osmanlıcılık iddiasındaki bir kadronun kendi nihai amaçlarını öldürmesi acınası bir durumdur. Asıl acınası olan da dünyayı fethetmeye kalkışanların, bırakın en küçük fethi, ülkemizin var oluşunu tehlikeye atmalarıdır.”

Nahcivan’dan başlayıp Akdeniz’e kadar uzanan sınır boyunca Türkiye’nin önüne iki set çekildiğine dikkat çeken Isparta Milletvekili Nuri Okutan, “Önde Kürt, arkada Şii seddi. Bunun nedeni başımızdakilerin Enver Paşa’yı aşan maceracı politikalarıdır. Bu iki set ülkemizi hem Türk Dünyası’ndan hem de Arap-İslam Dünyası’ndan koparmak üzere inşa edilmektedir” şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM; ATATÜRK’ÜN YAPTIĞI GİBİ ÇEVREMİZDE BİR DOST KUŞAĞI OLUŞTURMAKTIR

Kürtlerde ve Şiilerde yaratılmaya çalışılan Türk ve Türkiye düşmanlığı ile Türklerde yaratılmaya çalışılan Kürt ve Şii düşmanlığının planlı bir programın ürünü olduğunu kaydeden Okutan, bu programın sadece ABD’nin değil, diğer Batılı ülkelerin ve Rusya’nın da rol aldığı bir program olduğuna dikkat çekti.

Ülkemizi saran kapandan kurtulmak için iktidar ve politika değişikliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Isparta Milletvekili Nuri okutan, şöyle konuştu: “Sorunların kaynağı olan iktidar istese de bu sorunları çözemez. Ütopik ve ideolojik parti ve politikalar yerine Atatürk’ün rasyonel dış politikasını uygulayacak kadrolar acilen iş başına gelmelidir. Kürtleri ve Şiileri Türkiye’ye düşmen eden mezhepçi ve ayrımcı politikalardan bir an önce vazgeçilmelidir. Atatürk’ün yaptığı gibi devlet bütünlüğümüzü muhafaza için çevremizde bir dost kuşağı oluşturmalıyız. Kürt ve Şii düşmanlığının Türk’e ve Türkiye’ye bir faydası yoktur. Türk ve Türkiye düşmanlığının da Kürt ve Şii kardeşlerimize bir faydası yoktur.”

Bölgede düşmanlığa değil bin yıldır birlikte olduğu gibi birlikte ve barış içerisinde yaşamaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, ayrı ayrı ABD’ye ve Rusya’ya koşmanın gereksiz olduğunu kaydederek “Suriye’ye barış gelmeli ve bütün dış güçler Suriye’den çekilmelidir. Türkiye hiçbir ülkenin rejimine ve iç işlerine karışmamalıdır” şeklinde konuştu.

Okutan sözlerini şöyle tamamladı: “Son sözüm ülkemizdeki ve bölgemizdeki herkese:

Türkler ve Kürtler… Şiiler ve Sünniler… IŞİD bitecek, ABD ve Rusya gidecek ve biz yine baş başa kalacağız. Gereksiz düşmanlıkla geleceğimizi yıkmayalım.”

Editör: TE Bilişim