Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM Genel Kurulunda görüşülen anayasa değişikliği teklifine ilişkin, "Mecliste görüşülen anayasa teklifiyle alakalı bir karar vermiş değiliz. Referandum tarihi belli olup, metin son halini aldığında biz bir karar vereceğiz." demişti.

 Destici, "Türkiye, demokratik ve sivil bir anayasaya kavuşsun istedik. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin tam olarak yerleştiği, denge ve denetim sisteminin tam olarak oturduğu, üniter yapımızın muhafaza edildiği, kişi hak ve hürriyetlerinin korunduğu bir anayasa yapılmasını biz hep arzu ettik. Ama maalesef Türkiye darbe anayasasıyla yönetilmeye devam ediyor, sivil ve demokratik bir anayasaya kavuşmadı." diye konuştu.

Referandum kararı verildikten sonra partisinin kurullarıyla beraber bir karar vereceğini anlatan Destici, "Mecliste görüşülen anayasa teklifiyle alakalı bir karar vermiş değiliz. Referandum tarihi belli olup, metin son halini aldığında biz bir karar vereceğiz. Henüz vakit geçmiş değil, bence iktidar ve muhalefet bir araya gelsin, demokratik ve sivil bir anayasa taslağı hazırlansın. Yüzde 70 ve 80'in desteğiyle yapılacak anayasa kalıcı olur. Ancak yüzde 50 ve 51'in desteğiyle yapılan anayasa birtakım çevrelerce hep değiştirilmek istenecektir. Türkiye referanduma giderse, olağanüstü hal şartlarında değil de olağanüstü halin olmadığı şartlarda gitmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ne İsa'ya ne Musa'ya yaklaşmayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye soruyoruz,

"Bu ince hesapların arkasındaki gerçekler nelerdir?"

Editör: TE Bilişim