"Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu’nun, Sinan Ogan’ın Milliyetçi Hareket Partisi Üyeliğinden Kesin Olarak Çıkarılmasına ilişkin kararına karşı; Sinan Ogan tarafından Ankara 22’nci Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde açılmış bulunan “Disiplin Cezasının İptali” davası 19.07.2017 tarihinde KESİN OLARAK REDDEDİLMİŞ, dava Milliyetçi Hareket Partisi lehine sonuçlanmıştır.

Söz konusu mahkeme kararı doğrultusunda adı geçenin Milliyetçi Hareket Partisi ile ilgisi ve irtibatı SON BULMUŞTUR. " denildi

MHP BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY OLACAKTI

MHP genel başkanlığına aday olduktan sonra ihraç edilen Sinan Oğan ise kurulacak yeni partide yer almayacağını söylemişti.

Oğan, MHP'de bir "kurultay hesaplaşması" yapılmadan yeni parti fikrinin çok başarılı olmayacağını savunmuş ve Ekim ayına çekileceğini tahmin ettiği parti kurultayının beklenmesi gerektiğini belirtmişti.

Oğan, "MHP'de kurultayın 18 Mart 2018'den daha erken bir tarihe alınacağını, muhtemelen Ekim 2017 gibi MHP'nin olağan kurultayının erkene alınmış bir şekilde yapılacağını düşünüyoruz. Öncelikle MHP içinde "mücadelenin zorlanması" gerektiğini düşünüyoruz. Kurultaydan bir netice çıkmaz ve Türk milliyetçilerine bütün kapılar kapanırsa" diğer alternatiflerin masaya yatırılıp değerlendirilebilir."

Kurultayda kendisinin de aday olacağını belirten Oğan, "Bizim şu an bütün çalışmalarımız MHP'nin olağan kurultayına yönelik. Biz ve ekip arkadaşlarımız bütün enerjimizi yeni parti veya yeni oluşum yerine MHP'de genel başkanlık mücadelesine vermiş durumdayız" demişti.

"KAPIMIZI ÇALMADILAR"

"Yeni parti çalışması içinde olan arkadaşların, bu konuda bizim kapımızı çalıp bizimle bir istişare yapmadıklarını söyleyebilirim. Bu tür şeyler, istişareyle olacak şeyler" ifadesini kullanan Oğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "bayrak açmalarına" neden olan gerekçenin de istişare eksikliğini olduğunu hatırlatarak şöyle dedi: "Bizim MHP genel başkanlığına aday olmamızın ve genel başkana karşı bayrak açmamızın en temel sebeplerinden birisi genel merkez yönetiminin istişare etmeden kararları tek başına almasıydı. Şimdi temel gerekçelerimizden biri bu iken, yeni parti gibi çok önemli bir kararın istişare edilmeden alınması ve bu çalışma içine girilmesi, gösteriyor ki yeni parti fikrinin temel sorunu MHP'deki temel ayrılma gerekçemizle aynı: İstişare eksikliği."

AKŞENER "BEN BU TERCİHLERE SAYGI DUYUYORUM"

Öte yandan Meral Akşener, gazetecilerin bir sorusu üzerine isim vermeden Sinan Oğan'ı işaret ederek " MHP'nin Ekimde Kasımda olabileceğini düşündüğü,bir hesaplaşma ve ya kongrede aday olma gibi bir durum da. Ben bu tercihlere saygı duyuyorum, İnşallah başarılı olurlar. İnşallah gerçekten genel başkanlığı alabilirler.Çokta sevinirim." demişti.

Akşener şöyle devam etti " Ben kendimle ilgili o defteri kapattım. Merkezde bir yapının olmasını istiyorum. Milli merkez, güçlü bir alternatif olacak. Merkezde bu boşluk var" dedi.

Editör: TE Bilişim