Yeni kabinede Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e yer verilmediği gözlendi.

28 Ağustos 2015 tarihindeki seçimde AK Parti saflarına geçtikten sonra açıklanan kabinelerde Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirilen Tuğrul Türkeş, yaklaşık 2 yılın ardından bu koltuğunu kaybetmiş oldu.

Tuğrul Türkeş, 2015 yılında sürpriz bir şekilde AK Parti'ye transfer olmuştu. Türkeş Ağustos 2015'te, "Kırgın değilim. Ben hala MHP’li milletvekiliyim. Devlet Bahçeli de hala benim genel başkanım. Hala Sayın Bahçeli’ye saygım var. Sayın Bahçeli beni seçimde listeye koymayabilir, genel başkan yardımcılığı görevinden de alabilir. Ama beni MHP’den atamaz. MHP benim babamın partisidir. MHP benim için tektir. Milliyetçi hareket her şeyimdir. Beni partiden atmaya kimsenin gücü yetmez" ifadelerini kullanmıştı.

DAVUTOĞLU BENİ ARADI VE ADAY GÖSTERDİKLERİNİ SÖYLEDİ

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, AK Parti'ye geçiş sürecine ilişkin "Bakanlığıma kadar Sayın Davutoğlu ile hiçbir temasım olmadı. Sayın Davutoğlu'na gittiğimde, 'Durumun netleşti mi' diye, MHP'den ihraç durumumu sordu ve bana 'Büyük ihtimalle seni aday göstermeyecekler. Bizden olur musun' diye sordu. Listeler 18'inde veriliyor. O güne kadar 'gel' diyen yok. 18'inde Sayın Davutoğlu beni aradı ve aday gösterdiklerini söyledi" demişti.

Türkeş, AK Parti'de hiçbir yabancılık çekmediğini belirterek, "İlginç bir şekilde partide hiç yabancılık yok. Tabanda yok, teşkilatta yok. Büyük bir muhabbet var" ifadelerini kullanmıştı. Tuğrul Türkeş şunları söylemişti:

"8 sene tüm eleştirilerimi söyledim. Yüz yüze olacakları söyledim, dışarıda söyleyebileceklerimi dışarıda söyledim. Koalisyon teklifi dahi yokken, 15 Kasım'da seçim ilanını 8 Haziran'ın ilk geceleri Sayın Devlet Bahçeli kişisel kararıyla vermiştir. İki aylık bir seçim hükümetinde görev almam anayasal olarak yapıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı olduğum için yapılmadı. Ben bu teklifi MHP'li olarak kabul ettim. Bunun ardından bir yaygarayla 'biz seni attık'. Beni atamazsınız. Anlatmaya çalışıyoruz, dinlemiyorlar. İşi ortaya onlar döktü. Ben niye atılmaya kalkılıyorum. Bunun vatandaşa anlatmak zorundayım. Ben onları anlatabilmek için, şimdi bunları anlatmak zorundayım. Onun tavrı belli, 7'si akşamı kepenkleri kapattı. Türkiye'yi bir seçim hükümetinde topal mı bıraksaydık, ben sorumluluk aldım. Oradaki cahiller, 'bir kırmızı plakaya'... Kırmızı plaka falan yok. Kendileri sanıyorum ki, alınır satılır 

meta durumunlar ki herkesi öyle sanıyorlar. Bakanlığıma kadar Sayın Davutoğlu ile hiçbir temasım olmadı. 15-16'sında Sayın Davutoğlu'na gittiğimde, 'Durumun netleşti mi' diye, MHP'den ihraç durumumu sordu ve bana 'Büyük ihtimalle seni aday göstermeyecekler. Bizden olur musun' diye sordu. Listeler 18'inde veriliyor. O güne kadar 'gel' diyen yok. 18'inde Sayın Davutoğlu beni aradı ve aday gösterdiklerini söyledi."

Editör: TE Bilişim