Türkeş, Ahmet Davutoğlu döneminde seçim hükümetinde bakan olarak görev almayı kabul edince MHP yönetimi tarafından partiden ihraç edildi. Türkeş'in ilk tepkisi “kararı tanımamak” oldu. Ancak gelişen olaylar sonunda Tuğrul Türkeş, babasının kurucusu olduğu partiden, hem de TBMM'deki MHP Grup Üyeliği'nden istifa etti. Seçimde de AKP'den milletvekili adayı gösterildi. Seçimden sonra kurulan hükümette de Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 

Yeni kabinede Türkeş’in yer almamasını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin isteği olduğu yorumları yapıldı. Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tarih turnusol kâğıdı gibidir; ihanetle sadakati tasnif etmekle kalmaz, geleceğin hafızasına nakleder. Vatan sabırdır; mirasyediler idrak edemez”ifadelerini kullanmıştı.

"KİM BANA BU KIYAĞI YAPMIŞ DİYE DÜŞÜNÜYORDUM"

Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, Türkeş’in konuyla ilgili yorumunu aktardı. Öztürk köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Türkeş dün evindeydi. Kabine değişikliğini “nöbet değişimi” olarak niteledi, “Aynı parti, aynı iktidar devam ediyor. Gelenler de bizim arkadaşlarımız. Yapılan değişiklikten şikayetçi değilim. Hatta benim için iyi bile oldu” dedi.

Kabine dışı kalmasında Bahçeli'nin rolünün olduğu yolundaki yorumları hatırlattım. Tuğrul Türkeş'in cevabı şöyle oldu:

‘İyi etmiş, Allah razı olsun. Ben de kim bana bu kıyağı yapmış diye merak ediyordum. Devlet Bey yaptıysa kendisine teşekkür ederim. Eşim, ‘Tatil yapmayacak mıyız?' diye soruyordu. Ben de hanıma ‘Kabine değişikliğini bekleyelim. Kabine dışı kalırsam söz, çoluk-çocukla tatile çıkarız' diyordum. Kabine açıklandığında liste dışı kaldığımı öğrenince evde tatlı bir sevinç hali vardı. Şimdi tatil vakti. Kabine dışı kalmamı kim yaptıysa teşekkür ediyorum.’”

“EN HAZİNİ…”

Öztürk, Türkeş’in sözlerini aktarmaya şöyle devam etti:

“MHP Genel Başkanı'nın ağzından çıkmadığı sürece kabine dışında kalması için çaba gösterdiğini bilemeyeceğini kaydeden Türkeş, sosyal medyada yapılan “Kullanılıp atıldı” yorumları için de “Ne yazıldığını bilmiyorum” demekle yetindi. En hazini neydi biliyor musunuz? Türkeş'in kabine dışı kaldığının öğrenildiği anda korumaların polis kulübesini boşaltmaya başlamasıydı.”

Editör: TE Bilişim