İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün belindeki rahatsızlık nedeniyle dinlenmeye geçtiği bildirilmişti. Gazeteci İsmail Saymaz, Soylu'nun Hatay’daki programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamamasının sebebinin sağlık sorunları olmadığını iddia etti.

İsmail Saymaz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17 bakanı milletvekili adayı olarak göstereceklerini açıklamasının ardından Erdoğan'ın Samsun'dan aday göstereceği konuşulan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aralarındami gerilimin arttığını öne sürdü. 

Saymaz, "Cumhurbaşkanı ile Soylu arasında bir yol ayrılığı var. Mesela bir süredir Kahramanmaraş'ta bakan bey konteynerda kalıyor. Bugün Cumhurbaşkanı Hatay'da ve gitmedi karşılaşamaya. Belindeki bir rahatsızlık gerekçe gösterilmiş. Soylu iki eli kanda olursa giderdi, gitmedi. Bununda nedeninin milletvekilliğinde düşünüldüğü yer olduğu düşünülüyor. Samsun düşünülüyormuş, Soylu da bunu değil İstanbul'u istiyor. İstanbul'u da parsellemişler. Üç bölge var. Birine Karaismailoğlu, birine Murat Kurum, bir tane daha düşünülmüş. Bunlar aynı zamanda İBB için düşünülen müstakbel adaylar. Soylu, Samsun'a düşünülmüş o da Samsun'u istemiyor. Cumhurbaşkanı ile Soylu arasında bir süredir uçurum olduğunu bana aktardılar. Bunu da karşılamaya katılmaması destekledi" dedi.

Editör: Yadigar Hanım