Karşılaşmanın normal süresi 2-2'lik beraberlikle sona erince uzatma dakikalarına gidildi. Uzatma dakikalarında gol sesinin çıkmadığı karşılaşmada Fenerbahçe-Başakşehir rakibini penaltı atışlarında 10-9 yenerek finale adını yazdırdı. Başakşehir, finalde Konyaspor ile karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe'yi penaltı atışları sonra 10-9 yenen Medipol Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası'nda adını finale yazdırdı.

Mücadelenin 11. dakikasında Başakşehirli Edin Visca ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunu çekti, ancak kaleci Volkan Demirel son anda uzanarak topu kornere çelmeyi başardı. 

23. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Alper Potuk sağ kanatta çizgiye inerek topu Başakşehir ceza sahasına gönderdi, Bekir İrtegün'ün uzaklaştıramadığı top Van Persie'nin önünde kaldı. Hollandalı yıldız vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak farklı şekilde dışarı çıktı. 

Başakşehir 42. dakikada golü buldu. Emre Belözoğlu ceza sahası dışından şutunu çekti, sol köşeye giden topa Volkan Demirel dokunsa da çabası skorun 1-0 olmasını önleyemedi. 

Mücadelenin ilk yarısı Başakşehir'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

68. dakikada Edin Visca, Hasan Ali'den sıyrılarak Volkan Demirel'le karşı karşıya kaldı. Boşnak futbolcunun ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşta deneyimli kaleci gole izin vermedi. 

71. dakikada Fenerbahçeli Jeremain Lens'in sağ kanattan yaptığı etkili ortaya Moussa Sow dokundu ve top ağlara gitti. Senegalli futbolcunun golüyle skor 1-1 oldu. 

86. dakikada Mustafa Pektemek'in ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Samuel Holmen altıpas sol çaprazından vuruşunu yaptı ve topu sol üst köşeden filelerle buluştu. Başakşehir bu golle 2-1 öne geçti. 

Başakşehir'in gol sevinci sadece 1 dakika sürdü. Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Josef De Souza son çizgiye inmeden topu penaltı noktasına doğru çevirdi. Bu noktada Robin Van Persie, pasını sağ kale direğinin hizasındaki altıpas çizgisindeki arkadaşı Ozan Tufan'a gönderdi. Ozan Tufan'ın vuruşunda top sağ üst köşeden filelerle buluştu. Bu golle skor 2-2 oldu.  



Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç uzatmalara gitti. 

95. dakikada Fenerbahçeli Volkan Şen, ceza sahasının sol çaprazından vuruşunu yaptı, top uzak kale direğinin yanından dışarı çıktı. 

101. dakikada Emre Belözoğlu'nun uzun pasında Napoleoni ceza sahası içinde topla buluştu, İtalyan forvetin sol çaprazdan yaptığı vuruşta top kaleci Volkan Demirel'den geri geldi, dönen topa bu kez Mustafa Pektemek vurdu fakat deneyimli kaleci topu kornere çeldi. 

1. ve 2. uzatma devrelerinde 2-2'lik eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti. 

Penaltılarda finale yükselen taraf Başakşehir oldu.

PENALTILAR 
Emre Belözoğlu penaltıyı gole çevirdi 
Moussa Sow penaltıyı gole çevirdi
Edin Visca penaltıyı kaçırdı 
Simon Kjaer penaltıyı gole çevirdi 
Mustafa Pektemek penaltıyı gole çevirdi 
Josef De Souza penaltıyı gole çevirdi
Epureanu penaltıyı gole çevirdi 
Mehmet Topal penaltıyı kaçırdı
Adebayor penaltıyı gole çevirdi 
Lens penaltıyı gole çevirdi 
Cengiz Ünder penaltıyı gole çevirdi 
Volkan Şen penaltıyı gole çevirdi
Holmen  penaltıyı gole çevirdi
Neustadter penaltıyı gole çevirdi 
Napoleoni penaltıyı kaçırdı
Skrtel penaltıyı kaçırdı 
Attamah penaltıyı gole çevirdi
Hasan Ali Kaldırım penaltıyı gole çevirdi 
Volkan Babacan penaltıyı kaçırdı
Volkan Demirel penaltıyı kaçırdı
Emre Belözoğlu penaltıyı gole çevirdi 
Moussa Sow penaltıyı gole çevirdi
Samuel Holmen penaltıyı gole çevirdi 
Simon Kjaer penaltıyı gole çevirdi 
Emmanuel Adebayor penaltıyı gole çevirdi 
Josef De Souza penaltıyı kaçırdı

İLK 11'LER:

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Kjaer, Srktel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Alper, Lens, Sow, Van Persie
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur, Bekir, Epureanu, Alparslan, Emre, Attamah, Visca, Mossoro, Cengiz, Adebayor

NASIL TUR ATLARLAR?
İlk karşılaşma 2-2 sona ermişti. İki takım da alacakları her türlü galibiyette adını finale yazdıracak. Rövanş da 2-2 biterse karşılaşma uzatmalara gidecek. 0-0 ve 1-1’lik beraberlikte Fenerbahçe, 3-3 ve daha gollü eşitliklerde ise Başakşehir mutlu sona ulaşacak.

FENERBAHÇE'DE SON DAKİKA
Sarı- Lacivertliler’de sezonun bu en kritik maçı öncesi Volkan Şen ve uzun süre önce sezonu kapatan Fernandao dışında eksik bulunmuyor. Şener Özbayraklı iyileşti. Milli futbolcu, 2 haftalık aranın ardından formasına kavuşacak.

BAŞAKŞEHİR'DE SON DAKİKA
İstanbul temsilcisinde kadro dışı bırakılan Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan, pazar günü affedilmişti. Yalçın’ın bugünden itibaren 11’deki yerine geri dönmesi bekleniyor. Onun yokluğunda şans bulan Attamah ise bu akşam kulübede bekleyecek. 

YALÇIN VE UFUK'UN CEZASI BİTTİ
Turuncu-lacivertli takımda, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan (PFDK) aldığı 3 maç men cezası biten ve sonrasında İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü tarafından da affedilen Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan bu karşılaşmanın kadrosunda yer aldı. Hafta içinde takımla antrenmanlara çıkmaya başlayan iki futbolcudan Volkan Babacan karşılaşmaya ilk 11'e başladı.

YALÇIN AYHAN'IN 400. MAÇ HEYECANI
Medipol Başakşehir'in deneyimli savunma oyuncusu, Fenerbahçe karşısında forma giymesi halinde 400. maçına çıkacak. Turuncu-lacivertli takımda, 3. sezonunu geçiren savunma oyuncusu, kariyerindeki ikinci şampiyonluk sevincini yaşamayı hedefliyor. Yalçın Ayhan, bundan önceki 8 sezonda 30 maçın altında oynamadı. 

Medipol Başakşehir'in deneyimli savunma oyuncusu Yalçın Ayhan, turuncu-lacivertli takımın Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında bu akşam Fenerbahçe ile oynayacağı mücadelede forma giymesi halinde, Türkiye'deki 400. maçına çıkacak. Spor Toto Süper Lig'de 341, Ziraat Türkiye Kupası'nda 38 ve TFF 1. Lig'de 20 karşılaşmaya çıkan 35 yaşındaki futbolcu, toplam 399 maçı geride bıraktı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) verdiği 5 maçlık cezası Tahkim Kurulu tarafından 3 maça düşen ve bu cezasını çeken Yalçın'ın, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünün verdiği kadro dışı kararı da kulüp yönetimince kaldırılmıştı. Yalçın Ayhan, takımının ligde oynadığı Beşiktaş, Antalyaspor ve Gençlerbirliği maçları ile Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile yapılan ilk karşılaşmada forma giyememişti.

Editör: TE Bilişim