Sarı-kırmızılı kulübün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurul toplantısında, FETÖ/PDY ile olan ilişkileri dolayısıyla kulüp disiplin kurulunun değerlendirmesi sonucunda yönetim kurulunun üyelikten çıkartılmalarına karar verdiği eski savcı Zekeriya Öz, tutuklu valiler Hüseyin Avni Mutlu ve Şahabettin Harput, eski futbolcular Hakan Şükür, Arif Erdem ve İsmail Demiriz ile iş adamı Hazim Sesli ile ilgili oylama yapıldı.

Oylamada Zekeriya Öz, Şahabettin Harput, Hüseyin Avni Mutlu, İsmail Demiriz ve Hazim Sesli'nin üyelikten çıkartılması oy çokluğuyla kabul edildi.

Genel kurulda Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüp üyeliğinden ihraç edilmesi ise oy çokluğuyla reddedildi.

Öte yandan üyeler Mehmet Koçarslan ve Mehmet Uğur Sunakan'ın da farklı nedenlerden dolayı oy çokluğuyla kulüp üyeliğinden ihracına karar verildi.

Galatasaray'ın kararına ilk tepki AKP'li Belediye Başkanı'ndan geldi.

Galatasaray’ın kararına ilk tepki Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Zeki Toçoğlu’ndan geldi. Toçoğlu, FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan Hakan Şükür ve Arif Erdem'in Galatasaray Kulübü'nden ihraçlarının reddedilmesinin ardından açıklama yaptı. Toçoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Süper Lig'de desteklediğim Galatasaray taraftarlığım son bulmuştur. Sonuna kadar Sakaryasporluyuz" diye yazdı.

Kadir Çetinçalı’nın konuşması etkili oldu.

Galatasaray’ın yıllık olağan genel kurul toplantısında, başkan Dursun Özbek ve yönetiminin ibrasından çok Hakan Şükür ve Arif Erdem’in üyelikten ihraç edilmemesi kararı konuşuldu. Bu kararın alınmasında ise Kadir Çetinçalı’nın konuşması etkili oldu.

Kürsüden söz alan deneyimli Galatasaray muhabiri Çetinçalı, hükümete gönderme yaparak, “15 yıldır bu ülkeyi yönetenler her türlü hatalarını bir şekilde affettirdiler, yanıldılar, şaşırdılar. Onların yanılma hakkı var da bizim Torinolu Şabanımız’ın niye olmasın? Bu tarihi lekeye izin vermeyelim sevgili Galatasaraylılar” diye konuştu.

Çetinçalı’nın bu sözleri salondan büyük alkış aldı. Divan kurulu Başkanı İrfan Aktar, ‘Müdahale et’ uyarılarının teşvikiyle Çetinçalı’yı siyasi söylemlere girmemesi yönünde uyardı.

Sözlerine devam eden deneyimli gazeteci, “Bu kulüp laik cumhuriyeti savunan insanların çok çok ağırlıkta olduğu bir kulüptür. Kimse Galatasaray’ı 20’li yaşlarda cemaate takıldı diye 2-3 futbolcusu gitti diye Galatasaray’ı suçlayamaz” ifadelerini kullandı.

"Galatasaray ivedi şekilde düzeltmeye gitmelidir"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray Kulübü’nün yıllık olağan mali genel kurul toplantısında, FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan eski futbolcular Hakan Şükür ve Arif Erdem’in üyelikten ihraç edilmesinin oy çokluğuyla reddedilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

“İVEDİLİKLE DÜZELTMEYE GİTMELİDİR”

Galatasaray Kulübü’nün ivedilikle kararı düzeltmesi gerektiğini belirten Bakan Kılıç, şunları söyledi:

"Durumu bugün programlarımız esnasında haber aldık. Yönetim Kurulu’nun daha önce aldığı bir ihraç kararı vardı. Bununla alakalı olarak bugün genel kurulda bir oylama yapıldı ve oylamada Türkiye Cumhuriyeti’nden firar etmiş, hakkında terör örgütüne üyelikten dolayı bir yakalama kararı olan, mal varlığına el konulmuş olan, aynı zamanda 15 Temmuz gecesi bu ülkeye ihanet eden terör örgütünün başıyla yakın ilişkilerinin aşikar olduğu, bunu saklamayan, gizlemeyen ve ifşa eden, açıkça dile getiren kişilerin 15 Temmuz gecesinde bu ülkeye yaşatılan acıların neler olduğunu hepimiz biliyoruz. Galatasaray genel kurulunda bir kısım üyelerin bu kişilerin ihraçlarıyla ilgili vermiş oldukları ’hayır’ oyunun ne Galatasaray camiasına, ne Türkiye’ye, ne de 15 Temmuz gecesi şehit olan kardeşlerimizin ailelerine ve gazilerimize açıklayamazlar. Galatasaray yönetim kurulu ivedi şekilde bu alınmış olan kararı düzeltmelidir. Bu karar konusunda Galatasaray yönetimi ivedi bir şekilde düzetmeye gitmelidir. Çünkü ülkemize milletimize ihanet edenlerin ülkemizin köklü kurumlarında ve kulüplerinde işi yoktur.”

ŞÜKÜR'DEN AÇIKLAMA

Eski AKP milletvekili Hakan Şükür Galatasaray’ın kararıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Şükür açıklamasında "Galatasaray Genel kurul kararına sonuna kadar saygılı olacağımı söylemiştim. Hepimiz için hayırlı olsun. Duygulandım" dedi.

Editör: TE Bilişim