Millilerde İlk hedef 5-8 Temmuz 2017 tarihleri arasında Polonya'da düzenlenecek U16 Hockey 5S Avrupa Şampiyonasında mücadele edecek 16 yaş altı Erkek Hokey Milli Takımında hedef ilk 2'ye girerek Gençlik Olimpiyatları vizesi almak.  Aynı Olimpiyata gitmek isteyen 16 Yaş altı Kız milli takımı ise 12-15 Temmuz Tarihleri arasında U16 Kızlar Hokey 5S Avrupa Şampiyonasını ilk 2 takım arasında bitirmek zorunda. İki milli takımın kampı da Osmaniye'de devam ederken, U16 erkek Milli takımı geçen sene Avrupa Şampiyonu olmuş, kızlar ise şampiyonayı 3.sırada bitirmişti.

21 Yaş Altı kategorisinde ise Erkekler 16-22 Temmuz tarihleri arasında Rusya'da Kızlar ise aynı tarihlerde Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenecek Avrupa Şampiyonasında mücadele edecek. İki Milli Takım da Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına Konya'da devam ediyor.
Konya'da hazırlıklarını sürdüren en üst kategorideki milli takımlardan,  A Milli Erkek ve Kadın Takımı 30 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında Hırvatistan'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonasında ter dökecekler. 

''6 ŞAMPİYONADA DA ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ''

Milli Takım kamplarında sporcular ve teknik ekiple bir arada olan Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan,'' Türkiye'de bu ay itibariyle 6 milli takım aday kadronun hazırlıklarını sürdürdürüyor diyerek şu açıklamalarda bulundu:

" 5 farklı ülkede 6 milli takımımız şanlı bayrağımızı temsil edecek. İnanıyorum ki yakın geçmişte olduğu gibi milli takımlarımız bu temsil görevlerini layıkıyla yerine getirecek. Yaz döneminde milli takımlarımızdan beklentimiz 6 şampiyonada da şampiyon olmaları. Şampiyon olmak için gerekli yetenek, kabiliyet ve mücadele hırsı milli sporcularımızda fazlasıyla mevcut.  Özellikle U16 kategorisinde mücadele edecek erkek ve kız takımlarımız Türk Hokey tarihinin en büyük başarısını yakalamaya çok yakınlar. U16 kız ve erkek milli takımlarımızda Avrupa da ilk ikiye girerek 2018 yılında Arjantin'de düzenlenecek Gençlik Olimpiyatlarına ilk kez katılmak istiyoruz.''  

6 milli takıma da aynı dönemde kamp yaptırmak zorunda kaldıklarını fakat organizasyon karmaşası yaşamadan gayet sistemli bir şekilde Milli Takım kamp dönemlerini sürdürdüklerini dile getiren Karakan '' 6 Milli takımın yalnızca iki sahada kamp dönemi geçirmesinin belli zorlukları var. Fakat bunları organizasyon anlamında bir sıkıntı yaşamadan aşıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde ülkemize daha çok hokey tesisinin kazandırılmasıyla birlikte hokey de atılım süreci de artarak devam edecektir'' dedi.  

Kaynak: dha