Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Düzce'nin Cumayeri İlçesi’nde yapılacak olan motosiklet ve otomobil hız ve yarış parkuruyla ilgili Düzce Valiliği'nde düzenlenen toplantıya katıldı.
Vali Zülkif Dağlı başkanlığında yapılan toplantıda pistle ilgili görüşlerini aktaran Sofuoğlu, Dünya Süpersport Şampiyonası ile ilgili de açıklama yaptı. 18 Haziran'da İtalya’da düzenlenecek olan Dünya Süpersport Şampiyonası’nın 7'nci ayağına katılmak üzere yarın yola çıkacağını belirten Sofuoğlu, sezon başında yaşadığı sakatlık nedeni ile 3 yarışta puan kaybettiğini hatırlattı. Klasmanda 75 puanla ikinci sırada yer aldığını belirten Sofuoğlu, hedefinin birinciliğe yükselerek sezonu şampiyon kapatmak istediğini söyledi. Sofuoğlu, şöyle konuştu:

"Sezon başında sakatlık yaşadım ve 3 yarışı tamamen kaybettim ve rakiplerime göre 75 puan açığım vardı. Ama son 3 yarışta sakatlığı atlatıp üst üste yarış kazanmamla o 75 puan farkı şu an 30 puana kadar düşürdüm. Şampiyon olabilir miyim? Mümkün ama çok zor.

Fransız pilot sürekli puana yarışıyor ve sürekli ikinciliği kabulleniyor. Ona ikincilikler yetiyor. Tabii motor sporları bir aksilik yaşayabilirsiniz, teknik bir sorun yaşayıp puan dışı kalabilirsiniz. O yüzden önümüz açık. Yarın sabah İtalya’ya gidiyorum. İtalya yarışını kazanırsam puanı 25’e düşürüyorum ki artık çemberin içine girdim demektir. Genel klasmanda ikinciliğe yükseldim ama bizim derdimiz ikinci bitirmek değil. Bitireceksek şampiyon bitirmek istiyoruz. Zor bir şampiyona bu sezon. Ama önemli olan sonunda ne olduğu. Şu an 3 şampiyonluk üst üste aldık ama benim planlarım üstü üste zaferlerime devam etmek. Sezon sonunda bir şampiyonluk varsa bunun mücadelesini vermek istiyorum” dedi.


 

Kaynak: dha