FIFA tarafından tanınmayan ülkeler arasında yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (CONIFA) 2'nci olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getiren KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, bir ülke gençliğinin Uluslararası organizasyonlara alınmamasının insan haklarına aykırı olduğunu ve bu ayıbın FFA'ya yakışmadığını belirtti.

Başbakan Özgürgün, logolarına bakıldığında insan haklarını temsil ediyor diyerek şu açıklamalarda bulundu: "Bir halkı temsil eden Milli Takım varsa, Uluslararası arenada olmalı. Logoları yaptıkları ayıbı ortadan kaldırıyor. FIFA siyasallaşmıştır. Irkcılığa karşılar ama siyasi etki altındalar ve tüm skandallar, kokuşmuşluklar orada var. Gençlerin temiz futboluna kirli ortamlar müsaade etmiyor. İnancım, CONIFA bu baskıyı kıracaktır. Gençler sporu her yerde ve karşılıklı olarak yapmalıdır. Siyasilerin kısıtlamaları olmamalı. Bu ayıp FIFA ve UEFA'nındır. Yaptıkları insan haklarına aykırıdır. Spor yapmak isteyen gençliğin spor hakkı elinden alınması korkunç bir skandaldır'' dedi.

Kıbrıs'ta yapılan spor yatırımlarına da değinen Başbakan Hüseyin Özgürgün, ''Yıllar sonra tüm maçlar adada artık gece oynanıyor. Tüm stadlarımızın ışıklandırmaları tamamlandı. Sporda çok ciddi yatırımları başlattık. Stadyumlar, spor salonları ve kamp eğitim merkezleri hazırlıkları hızla devam ediyor. İnşaatı biten, proje aşamasında olan ve inşaatı devam eden tesislerimiz var. Kıbrıs'taki spor tesislerimiz, dünya ile yarışacak düzeye çok kısa zamanda gelecek. Kıbrıs halkının yüzde 87'si sporla ilgileniyor diyebilirim. Biz küçük bir spor ülkesi olma yolunda hızla ilerliyoruz. Ana vatanımız Türkiye isterse elini masaya vurursa bu sorun çok kısa sürede çözülür diye düşünüyorum. A Milli Takımımızı ve şampiyon kulüplerimizi Kıbrıs'ta görememek beni çok ama çok üzüyor. 1986 yılından beri ana vatandan takım gelmiyor yavru vatana. Türkiye, bu konuda gençlerimiz için bir adım atmalı. Orası bizim ana vatanımız'' diye konuştu
 

 

Kaynak: dha