Polonya'da devam eden ve bugün yapılacak finallerle sona erecek olan U23 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 20 km yürüyüşte Salih Korkmaz tarihi madalyayı iki ihtar yüzünden kaçırdı. 

1.23:10 koşan Korkmaz, Dünya barajını geçerken, U23 Türkiye rekorunu da kırdı. Dünya barajını geçti, rekor kırdı ve 4. olan Milli atlet Salih Korkmaz, "İki ihtarın olması nedeniyle yavaşladım. Üçüncü ihtarı alarak diskalifiye olmak istemedim" diyerek kaçırdığı tarihi madalyaya çok üzüldüğünü söyledi.
"Gençler Dünya Şampiyonası'nda kazandığım madalya ile Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştirmiştim. Yürüyüş branşında Avrupa tarihinde madalyaya çok yaklaştım ama olmadı. İki ihtar veren hakemler nedense İspanyol ve Fransız atletlere opsiyonel davrandılar. Ama olsun, bu şampiyona çok büyük bir tecrübe oldu bana. Türkiye için bu madalyayı almayı çok istiyordum. Dünya şampiyonası barajını geçtim ve yeni Türkiye rekorunu kırdım. İnşallah ülkem için yürüyüşte çok büyük başarılara imza atacağım ve bundan kimsenin en küçük şüphesi olmasın. Ayyıldızlı bayrak için gerekirse canımı vermeye hazırım'' diye konuştu.

Kaynak: dha