Meclis'te 'Kobani davası' protestosu Meclis'te 'Kobani davası' protestosu

Büyükçekmece, Ulus Mahallesi'nde 27 Nisan'da yaşanan trajik olayda, 50 yaşındaki Yıldıray Koç, peşine takılan bir şüpheli tarafından komando bıçağıyla öldürüldü. Polis tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Azad M. kısa sürede yakalanarak tutuklandı.

Şüpheli, polise verdiği ifadesinde, "Yolda zor yürüyen alkollü bir kişi gördüm. Daha önceden hiç tanımıyorum. Bu halinden dolayı ona sinirlendim. Olayı gerçekleştirdim" dediği öğrenildi. Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen 20 yaşındaki saldırganın üzerinde beyaz ayakkabı, siyah kapüşonlu polar ve siyah eşofman olduğu belirtildi.

Olayın detaylarına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de polis tarafından incelendi. Görüntülerde, Yıldıray Koç'un sokakta sendeleyerek yürürken peşinden şüphelinin girdiği karanlık sokağa takip ettiği, ardından koşarak uzaklaştığı görülüyor. Bu görüntüler sayesinde polis, şüphelinin kimliğini tespit etti ve kısa sürede yakalama operasyonu gerçekleştirdi.

Olayla ilgili olarak Yıldıray Koç'un kardeşi Y.K.'nin verdiği ifadede ise, "Yıldıray, beni arayarak çok kötü olduğunu hemen yanına gitmemi istedi. Hemen yanına gittiğimde onu sokakta kanlar içinde bulduk. Hastaneye kaldırdık, ancak kurtulamadı. Eşinden bir süre önce ayrılmıştı. Ara sıra alkol alırdı" şeklinde bilgi verdiği belirtildi.

Editör: Habererk Com