Anneleri bakamayan yeni doğan bebeklerin korunmasına yardımcı olmak için Amsterdam ve Rotterdam'da güvenli sığınak odaları açıldı. Odalar Amsterdam ve Rotterdam'daki akademik hastanelerde bulunmaktadır.

Hollanda yasaları çocuğun terk edilmesini yasaklıyor

Hollanda, Eurovision’dan diskalifiye edildi Hollanda, Eurovision’dan diskalifiye edildi

Hollanda yasalarına göre bir çocuğu terk etmek yasa dışıdır. Buna rağmen çeşitli nedenlerden dolayı çocuklarına bakamayan pek çok kadın var. Bu durumda Hollanda hükümeti artık Beschermde Wieg Vakfı ile işbirliği içinde yürütülen bu tür güvenli limanlara tolerans gösteriyor.

Hollanda'nın bazı şehirlerinde kadınların doğumdan sonra bebeklerini güvenli ve isimsiz bir şekilde bırakabilecekleri güvenli odalar açıldı. Amsterdam'da, güvenli odaların açılması konusundaki tartışmalı konu üzerinde uzun yıllardır tartışmalar sürüyor, ancak tesisler ancak şimdi gerçeğe dönüşüyor.

Yüksek profilli çocuk terk etme vakaları, güvenli sığınak odalarının profilini yükseltti.

NL Times'a göre güvenli sığınak odaları hakkındaki tartışmalar, üç yıl önce Holendrecht'te bir çöp kutusunda canlı bir bebeğin bulunmasıyla daha da ilgi kazandı. Bundan beş yıl önce Amsterdam'da bir gölün yakınında ölü bir bebek bulunmuştu ve 2022'de de Rotterdam limanında başka bir bebeğin kalıntıları bulunmuştu.

Amsterdam UMC'den jinekolog Christianne de Groot, "Her kadına ve çocuğuna uygun bakım hizmeti sunmak istiyoruz" dedi. “Bu, anne ve çocuğu için güvenli bir doğumu mümkün kılıyor. Anne ve çocuğun mümkünse birbirleriyle iletişimini sürdürmesini sağlamak için Beschermde Wieg ve ülke ve Amsterdam bölgesindeki diğer birçok kurumla birlikte çalışıyoruz. Yaşam kalitesini bu şekilde yaratıyoruz''dedi.

Editör: Habererk Com