2022- 23 sezonunun şampiyonu Galatasaray 23 kez kupayı almıştır. Bu sene de Fenerbahçe ve Galatasaray’ın puanları eşit devam ediyor. Gol krallığında sence Icardi mi Edin Dzeko o mu kazanacak? Belki de Mame Thaim bu yılın gol kralı olacak, ne dersin?

Süper Ligin Kralı Kim?

Süper lig, amatör takımlar ve yerel futbol olmak üzere Türkiye’de oynanan tüm futbola dair resmi kayıtlar, TFF tarafından tutuluyor. Hem futbolcuların hem takımların istatistiklerini görebilir, takım performanslarından gol sayılarına dair eksiksiz bilgiler edinebilirsin.

1959 senesinden bu yana oynanmaya devam eden Türkiye Süper Ligi’nin 66. sezonu oynanıyor. 2023- 24 sezonu toplam 9 ay ve 38 hafta içerisinde oynanacak maçlarla tamamlanacak. Öngörülen 380 adet maçtır. Ve bu maçlarda 20 haftaya gelinmiş durumdadır.

İkinci yarıya girildiği ara dönemden sonra da gol krallığındaki sıralama çok fazla değişmemiştir. İkinci ve üçüncü sırada yer alan Mauro İcardi ve Mame’nin gol sayısı 12’dir. Birinci sırada ise Fenerbahçeli Edin Dzeko’nun 13 golü bulunuyor.

Bunlara ilave olarak en fazla takıma katkı sağlayan, kendi başarısından ziyade takım arkadaşlarının performansını da yükselten İcardi’nin ayrıca asist krallığında da 5 gol kaydı bulunmaktadır. 2024 süper ligde futbolun kralı adayları şöyledir.

İlk 10’un yanı sıra ikinci devrede gol attığı gollerle üst sıralara çıkmayı başaran futbolcular olacaktır. Bunların güncel istatistiklerini her hafta oynanacak maçlara göre sen de takip edebilirsin.

Süper Lig Assist Krallığı 2024

Trendyol Süper Lig gol kralı 2024 güncel listesinin yanı sıra asistler de artık çok değerli. Hem gol atan hem gol attıran futbolcular sadece Türkiye’de değil dünyanın her coğrafyasında daha da değerli olarak yorumlanıyor. Süper ligde ilk 10’da yer alan asist kralı adayları ve elde ettikleri asist kayıtları aşağıdaki gibidir;

  • Haris Hajradinovic, KPAŞA, 7 asist

  • Yusuf Sarı, ADS 7 asist

  • Dusan Tadic, FB 6 asist

  • Abdülkadir Ömür TS 6 asist

  • Sebastian Szymanski FB 5 asist

  • Mauro Icardi GS 5 asist

  • Kerem Aktürkoğlu GS 5 asist

  • Iron Gomis KPAŞA 4 asist

  • Guilherme KON 4 asist

  • Amir Hadziahmetovic BJK asist

2024 en son spor haberleri dahilinde ise oynanacak olan 20 ve 21. haftalar önem taşıyor. Ara tatilden sonra takımların kadrolarında eksikler olduğu görülmektedir.

Yılın en kötü performansını gösteren takımlar sıralamasında da lider Kasımpaşa, sezon boyunca tam 37 gol yemiştir. Sadece 19 haftada Beşiktaş’a karşı elde ettiği galibiyetle taraftarları büyük coşku yaşamıştır.

İkinci sırada ise İstanbulspor 35 gol ile yer alıyor. Samsunspor 2023/ 24 sezonunun ilk yarısında toplam 29 kez gol yemiştir. Kötü performansı devam eden Gaziantep FK yine aynı gol sayısıyla 29 gol ile dördüncü sırada yer alıyor. Dolayısıyla gol krallarından bahsederken ligin başarısız sayılan takımları ve futbolcularına da yer verilir.

Süper Ligin En İyi Pasörleri

Mobilden galatasaray canlı maç izle linklerine tıklayarak hemen haftalık periyotlara göre maçları izleyebilirsin. Kısa özetler, geniş özetler veya tüm arşivlere ulaşman mümkündür.

Hem UEFA Şampiyonlar Ligi maç özetleri hem de UEFA Avrupa kupası maçlarını izleyebiliyor, Galatasaray'ın Trendyol Süper Ligindeki maçlarını naklen olarak takip edebiliyorsun.

Süper lige dair yaptığımız analizlerde bir de paslaşma yüzdesi en yüksek olan takımları belirledik. Birbirlerinden çok fazla yüzdelik farkı bulunmayan takımlardan en iyi grafiği %83 paslaşma oranlarıyla Galatasaray bulunduruyor.

Dünyada ise bu Alman Milli Takımı ve Bayern Münih’te bulunmaktadır. Lionel Messi’nin FC Barcelona takımında oynadığı dönemler, dünyanın en iyi pas yapan takımı olarak seçilmesini sağlamıştır.

Ancak şu an için dünya üzerinde %100’e yakın paslaşma yüzdesiyle devam eden bir takım bulunmuyor.

2023/ 24 Sezonunu Trendyol Süper Lig takımlarının pas yüzdeleri aşağıdaki gibidir;

  • Galatasaray %83

  • Beşiktaş %83

  • Rams Başakşehir %83

  • Siltaş Yapı Pendikspor %82

  • Fenerbahçe %82

Yapılan istatistikler ilk 10 takım bazında sağlanmıştır. Fakat biz ilk 5’e giren en iyi takımların yüzdesini seninle paylaşıyoruz. Süper Lig’de uygulanan kurallar dahilinde 20 farklı takım mücadele ediyor.

Ev sahibi takım veya konuk takım fark etmeksizin süper ligde oynanmış olan tüm maçlarda elde edilmiş skorlarla bu yıl Fenerbahçe lider görünüyor. Sezonun bitmesine henüz 18 hafta varken, Fenerbahçe’nin gol sayısı 49 olarak açıklanmıştır.

Bugüne kadarki Türkiye süper lig tarihinde de bir sezon içerisinde atılmış, en fazla gol sayısı 105 olarak tespit edilmiştir.

2024 sezonunda sıralamaya giren ilk 5 takımın gol sayıları ilk dönemde şöyledir;

  • Fenerbahçe- 49

  • Galatasaray- 35

  • Kasımpaşa- 32

  • Trabzonspor- 31

  • Yukatel Adana Demirspor- 31

47 puana sahip olan Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki liderlik zirve yarışı devam ediyor. Üçüncü sırada yer alan Trabzonspor ve dördüncü sırada bulunan Beşiktaş ile aralarında bir hayli puan farkı bulunuyor.

Fakat Galatasaray ve Fenerbahçe’de sakat olan ve cezalı olan çok sayıda oyuncu bulunmaktadır. Ayrıca ceza sınırında olan oyuncular da olduğu için bu sıralamaları, gol sayıları, gol krallığı ve asist krallığındaki istatistiklerde güncellemeler olabilir. Özellikle ikinci yarıda devam edecek maçlar futbol tutkunlarının merak konusu.

Editör: İsmail Türk