Kırgızistan Başbakanı Sooronbay Ceenbekov, Kırgızistan'ın Avrasya Ekonomik Birliği'ne başkanlığı çerçevesinde yarın 7 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek Avrasya Hükümetler arası Konseyi olağan toplantısına katılmak üzere Kırgızistan'a gelen Kazakistan Başbakanı Bakıtcan Sagintayev ile bir araya geldi.

Kazakistanlı mevkidaşını karşılayan Sooronbay Ceenbekov, Kırgızistan'ın bu yılında Hükümet Başkanları katılımıyla Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Yüksek Konseyi toplantısını düzenleyeceğini kaydetti.

Kırgızistan Hükümet Başkanı, Kırgızistan ile Kazakistan arasında kurulan diplomatik ilişkilerin 25. yıldönümü kutlanacağını memnuniyetle vurgularken, “Ayrıca, bu sene Kırgızistan ile Kazakistan arasında Ebedi Dostluk Anlaşması'nın 20. yıldönümü kutlanacak. Bu yıl dönümler kapsamında, üst düzeyde bir dizi etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor. Etkinliklerin başarılı halde düzenleneceğinden eminim” ifadelerini kullandı.

Sıcak karşılaması için Kırgızistan Başbakanı Sooronbay Ceenbekov'a teşekkür eden Kazakistan Başbakanı, AEB çerçevesinde ikili işbirliğinin ele alınması düzenli olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Bakıtcan Sagintayev, “Günümüzde, ticaret ve ekonomik işbirliğinin, taşımacılık ve lojistik alanlarının genişletilmesi ve ikili işbirliğinin diğer ilgili konularının görüşülmesi gereken bir dizi meseleler var” dedi.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Kırgızistan'ın Avrasya Ekonomik Birliği'ne başkanlığı çerçevesinde 7 Mart 2017 tarihinde Avrasya Hükümetler arası Konseyi olağan toplantısı gerçekleşecek.

Dar ve geniş formatta gerçekleşecek Avrasya Hükümetler arası Konsey toplantısı sonunda bir dizi belgelerin imzalanması ve basın toplantısının düzenlenmesi öngörülüyor.

Editör: TE Bilişim