Fatih Erbakan Kırgızistan'da ilgi ile karşılandı.Türk yatırımcıların ve Kırgızistanda yaşayan Türklerin sorunları ile yakından ilgilendi.

Erbakan Vakfı Genel Başkanı  Dr. Fatih Erbakan,Kırgızistan  ziyareti kapsamında beş gün boyunca yoğun görüşmelerde bulunarak  farklı üniversitelerde konferanslar verecek.

 Erbakan, Çuy vadisinde ve orta Asya’yı Sibirya’ya bağlayan önemli bir kavşak noktasında yer alan Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te ,Kırgızıstan Hükümeti yetkilileri, milletvekilleri, Diyanet İşleri Başkanı , üst düzey bürokrat ve işadamları ile ikili görüşmeler ve toplantılar yaptıktan sonra, ünlü Fergane Vadisi’nin güneyinde yer alan ve Güney’in başkenti ve İpekyolu’nun kavşak noktasında İslam tarihinde büyük öneme sahip olan , Karahanlılar Devleti’nin çıkış yeri olarak  kabul edilen, bu devletin kurucusu, aynı zamanda Fergane Vadisi’nde doğan ve Çağatay Türkçesi ile otobiyografisinin anlatıldığı ünlü “Babürname” nin mekanında, Babür Şah’ın izlerini taşıyan tarihi Oş kentini ziyaret edip, oradaki hükümet yetkilileriyle ikili görüşmelerde bulunacak.

Fatih Erbakan daha sonra Oş Devlet Üniversitesi’nde konferans verecek. Oş’tan sonra yeniden Bişkek’e geçecek olan Dr. Fatih Erbakan, Arabaeva Üniversitesi ve M. Kaşgari Üniversitesi’nde ilmi konferanslar vereceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim